Acasa Stiinta-ITIT ESA a recunoscut că serverele i-au fost sparte de un român

ESA a recunoscut că serverele i-au fost sparte de un român

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a recunoscut în cele din urmă că multe din serverele sale au fost sparte de un hacker “calificat” român, a informat site-ul Social Barrel într-un interviu luat purtătorului de cuvânt al agenţiei.

cyber_hackers

Foarte multe atacuri cibernetice au fost lansate din China

Hacker-ul, cunoscut sub numele de TinKode, a postat pe blogul său – duminică – o listă de adrese de e-mail care par să aparţină angajaţilor agenţiei, împreună cu datele de conectare şi parolele lor de autentificare pe serverele FTP ale ESA. El nu şi-a dezvăluit metoda folosită pentru hacking.
Purtătorul de cuvânt al ESA a confirmat atacul şi a declarat că acesta a afectat în special serverele de mail, folosite de agenţie pentru schimburi de date între ESA şi partenerii săi. Cu alte cuvinte, atacul lui TinKode nu a afectat întreaga structură de lucru, iar site-ul primar nu a fost compromis.
El a mai spus că atacul a compromis doar securitatea serverelor publice, dar aceasta nu constituie un indicator de încredere pentru viitor, astfel încât ESA a promis să-şi consolideze nivelul de securitate a sistemului său informatic.
În momentul interviului, toate serverele compromise erau deja scoase din uz, ele urmând a fi repuse în funcţiune după ce măsurile de securitate vor fi actualizate. Această securizare va dura mai multe zile.
În pofida atacului hacker-ului român, activitatea ştiinţifică a ESA nu a fost afectată, ea continuând la fel ca şi înainte, a adăugat purtătorul de cuvânt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult