Acasa Stiinta-ITIT Eugene Kaspersky: România, capabilă să producă virusul Flame

Eugene Kaspersky: România, capabilă să producă virusul Flame

scris de M.A.
11 afisari

România face parte din rândul ţărilor care ar putea produce viruşi informatici de tipul lui Flame, consideră Eugene Kaspersky.

Eugene Kaspersky: România, capabilă să producă virusul Flame

Eugene Kaspersky: România, capabilă să producă virusul Flame

Vorbind la Universitatea din Tel Aviv despre Flame, directorul companiei de securitate informatică Kaspersky Lab a spus că acesta este „doar începutul”, scrie Jerusalem Post.

El a mai spus că ţări precum SUA, Marea Britanie, Israel, China, Rusia şi, posibil, India, Japonia şi România ar avea capacitatea de a dezvolta un astfel de software dăunător, care a atacat recent calculatoare în Iran şi în alte părţi din Orientul Mijlociu. Eugene Kaspersky nu a precizat însă care ar fi ţara ce s-ar afla, în opinia sa, în spatele virusului Flame.

Experţii în securitate informatică au descoperit un virus periculos şi extrem de sofisticat, Flame. Kaspersky Lab a anunţat recent că acesta este folosit ca armă cibernetică împotriva mai multor ţări din vestul Asiei, cele mai multe ţinte vizate fiind în Iran.

De câţiva ani buni, riscul izbucnirii unui război cibernetic este subiectul cel mai fierbinte al securităţii informatice”, susţine directorul companiei. „Stuxnet şi Duqu făceau parte dintr-un singur lanţ de atac, care a ridicat mari semne de întrebare în întreaga lume. Flame reprezintă o nouă etapă în acest război şi este deosebit de important să înţelegem că astfel de arme cibernetice pot fi utilizate cu uşurinţă împotriva oricărui stat. Însă, această situaţie este diferită de cea a unui război tradiţional, deoarece statele cele mai dezvoltate sunt, de fapt, cele mai vulnerabile în cazul unui conflict informatic”, completează acesta.

Complexitatea şi funcţionalităţile noului malware le depăşesc cu mult pe cele ale ameninţărilor informatice cunoscute până în prezent. Acesta a fost descoperit de experţii Kaspersky Lab în timpul unei investigaţii iniţiate la cererea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), un organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva. Programul periculos, identificat cu numele Worm.Win32.Flame, a fost creat pentru spionaj cibernetic şi are capacitatea de a fura date confidenţiale, de a face capturi de ecran, a strânge informaţii despre sistemele atacate, fişierele stocate, datele de contact şi poate înregistra chiar conversaţii audio, dacă acel computer are ataşat un microfon (inclusiv de la camera web).

1 comentariu

BULA 07-06-2012 - 18:23

Care e problema, nu se pot deconecta de la Internet ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult