Acasa Stiinta-ITIT Facebook – 1 miliard de dolari pentru viitorul Twitter

Facebook – 1 miliard de dolari pentru viitorul Twitter

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a anunţat că firma sa va oferi 1 miliard de dolari pentru achiziţonarea dezvoltatorului aplicaţiei foto Instagram.

Facebook cumpara Instagram (foto: jailbreakhow.net)

Instagram este o firmă cu doar 6 oameni care însă recent a finalizat o rundă de finanţare de 50 milioane de dolari în cadrul căreia a fost evaluată la 500 milioane de dolari. Aplicaţia Instagram permite utilizatorilor să adauge filtre şi efecte fotografiilor de pe smartphone-uri şi tablete Apple sau Android pe care să le publice ulterior pe reţele de socializare, inclusiv pe o reţea proprie a dezvoltatorului. De la lansarea din startul anului 2011, Instagram a adunat, aproximativ 30 de milioane de utilizatori.

Mark Zuckerberg a anunţat că aplicaţia se va dezvolta în continuare independent, iar relaţia dintre cele două firme va fi asemănătoare celei dintre Google şi Youtube, după ce Google a cumpărat Youtube în 2006 pentru 1,65 miliarde de dolari. Potrivit playtech.ro, CEO-Facebook, Mark Zucerkberg consideră că acesta este „un pas important pentru Facebook deoarece este prima oara când am achiziţionat un produs şi o companie cu atât de mulţi utilizatori”, el adaugând că cel puţin în viitorul apropiat nu vor mai fi făcute astfel de achiziţii. Deşi firma sa a fost achiziţionată de Facebook, preşedintele Instagram a anunţat că utilizatorii aplicaţiei vor putea în continuare să aduge imaginile lor şi pe alte reţele de socializare. Unul din motivele acestei achiziţii de 1 miliard de dolari este faptul că Instagram ar putea deveni viitorul Twitter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult