Acasa Stiinta-ITIT Facebook a fost blocat in Pakistan

Facebook a fost blocat in Pakistan

scris de Ziua Veche
3 afisari

Pakistanul a blocat, miercuri, accesul la site-ul de socializare pe Internet Facebook din cauza unui concurs de desene care sa il reprezinte pe profetul Mahomed, lansat de un utilizator occidental al retelei, informeaza Mediafax. Reprezentarea sau descrierea profetului Mahomed este strict interzisa de islam.


 

Protestele violente declansate in numeroase tari musulmane in 2006 dupa publicarea unei caricaturi a profetului in mai multe ziare daneze apoi in alte tari din Europa, au culminat la 2 iunie 2008 cu un atentat sinucigas impotriva ambasadei Danermacei la Islamabad, soldat cu sase morti, dintre care un danez.

Noua controversa a izbucnit in urma cu o luna, cand un utilizator de Facebook a organizat un concurs intitulat „Ziua desenelor cu Mahomed” („Draw Muhammad Day”), in care acesta invita ceilalti membri sa posteze pe site, la 20 mai, desene reprezentandu-l pe profet.

De atunci, mii de pakistanezi, dar si musulmani din alte tari, au protestat pe site-ul Facebook, iar Guvernul pakistanez a blocat deja marti pagina respectiva de Facebook.

Judecatorul Ejaz Chaudhry a ordonat Autoritatii pentru Telecomunicatii din Pakistan (PTA), care depinde de Guvern, sa blocheze accesul la Facebook pana la 31 mai, data audierii care va judeca afacerea pe fond.

PTA le-a ordonat tuturor operatorilor din Pakistan sa blocheze site-ul de Internet www.facebook.com pana la noi ordine (…) in virtutea unei decizii a Inaltei Curti din Lahore”, a anuntat miercuri seara purtatorul de cuvant al PTA, Khurram Mehran, intr-un comunicat.

0 comentariu

Viorica Ianc 04-10-2010 - 05:23

Sa fie sigur !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult