Acasa Stiinta-ITIT Facebook a lansat Facebook Messenger, rivalul lui Yahoo Messenger

Facebook a lansat Facebook Messenger, rivalul lui Yahoo Messenger

scris de D.S.S.
3 afisari

Incepând cu data de 6 martie 2012, utilizatorii de Facebook vor beneficia de o nouă aplicaţie de tip messenger, oferită de compania Facebook. Aplicaţia vine ca o alternativă la aplicaţiile de instant messaging, cum ar fi Yahoo Messenger, AOL, Instant Messenger, Windows Messenger şi altele.

Facebook a lansat Facebook Messenger, rivalul lui Yahoo Messenger

Facebook a lansat azi un program menit să ne facă și mai dependenți de rețeua de socializare. În același timp, Facebook Messenger, așa cum se numește, este și un rival pentru popularul Yahoo Messenger. Facebook Messenger este o aplicație de sine stătătoare care permite trimiterea de mesaje instant prietenilor prin Windows 7.

Noua aplicație permite chat-ul, primirea de notificări și citirea de știri prin news feed, direct de pe computer-ul personal. Cu alte cuvinte, messenger-ul îți permite să folosești Facebook fără a fi conectat la site. Aplicației îi lipsesc totuși unele elemente esențiale, printre care chat-ul video și group chat.

Facebook testează această aplicație din noiembrie anul trecut, iar blogul israelian TechIT a făcut public din decembrie link-ul de download pentru acest program. Imediat după asta, Facebook a răspuns făcând aplicația disponibilă pentru publicul larg. Dar atunci era încă în faza de dezvoltare, iar tehnicienii de la Facebook l-au testat prin intermediul utilizatorilor care l-au descărcat înainte de a-l lansa oficial.

Aplicaţia va permite iniţierea unor conversaţii cu prietenii de pe Facebook, dar va actualiza şi activitatea de pe Facebook şi permite notificări în timp real. Momentan, versiunea de Facebook Messenger este disponibilă numai pentru sistemul de operare Windows 7, urmând, ulterior, să fie dezvoltate şi aplicaţii pentru OS X. Modul de operare a aplicaţiei este acelaşi ca şi la cele deja cunoscute. Odată ce te-ai logat, simpla închidere a programului de la iconiţa „X” nu te va deloga, aplicaţia rulând în continuare în tray. Pentru a ieşi complet trebuie să selectezi „Log out” de la iconiţa de Facebook din tray.

Programul de Facebook Messenger poate fi descărcat de AICI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult