Acasa Stiinta-ITIT Facebook are un nou concurent, Google+

Facebook are un nou concurent, Google+

scris de M.A.
2 afisari

Facebook are un nou concurent, după ce compania Google, care a avut mai multe încercări eşuate de a pătrunde pe piaţa serviciilor de socializare online, a introdus marţi propria reţea, „Google+”.

google plus

Google +

Iniţiativa este cea mai importantă incursiune a gigantului Google în domeniul socializării pe internet de când cofondatorul Larry Page a devenit director executiv în luna aprilie, transmite Romania Actualităţi.

Larry Page a făcut din crearea unei reţele sociale online una dintre priorităţile celui mai mare motor de căutare pe internet, a cărui poziţie de poartă centrală de acces spre informaţiile online ar putea fi pusă în pericol pe măsură ce utilizatorii petrec tot mai mult timp pe site-uri precum Facebook sau Twitter.

Făcând referire la Google, Ray Valdes, analist în cadrul firmei de cercetare Gartner, spune că „în trecut şi-au permis luxul de a face greşeli în iniţiativele lor privitoare la socializarea online. Acum nu-şi mai permit acest lux”.

Potrivit Reuters, Google+, care este în prezent în faza de test, este structurat într-un mod remarcabil de asemănător cu Facebook, cu fotografii de profil şi fluxuri de informaţii care formează partea centrală.

Totuşi, prietenii sau contactele unui utilizator sunt grupaţi în categorii extrem de specifice, comparativ cu grupul comun de prieteni tipic pentru Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult