Acasa Stiinta-ITIT Facebook reacționează la epidemia de coronavirus

Facebook reacționează la epidemia de coronavirus

scris de Misu Andrei
68 afisari

Facebook va elimina știrile false și teoriile conspiraționiste despre coronavirus dacă acestea riscă să le facă rău celor care le cred, a anunțat compania.
Politica se aplică rețelelor sociale Facebook și Instagram și include dezinformările despre leacuri false sau metode false de prevenție, precum și informațiile care induc utilizatorii în eroare în privința resurselor medicale disponibile. Totodată, hashtag-urile folosite pentru a promova dezinformările pe Instagram vor fi blocate sau restricționate.

Compania Facebook a fost de acord în trecut să limiteze extinderea dezinformărilor în materie de sănătate, cum ar fi teoriile conspiraționiste împotriva vaccinării, însă eliminarea completă a conținutului are loc foarte rar. Facebook are o politică prin care elimină conținut dacă acesta riscă să provoace vătămări corporale. Spre exemplu, în 2019 a eliminat zvonurile despre vaccinul contra poliomielitei pentru că aceastea puneau în pericol angajații sistemului de sănătate din Pakistan.

Decizia Facebook a venit la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Facebook se va baza pe organizațiile de sănătate să semnalizeze teroriile conspiraționiste care ar putea pune oameni în pericol.

Pe lângă eliminarea conținutului dăunător legat de coronavirus, Facebook va limita răspândirea dezinformărilor semnalizare de echipa proprie care verifică informații. Rețeaua socială va anunța utilizatorii care încearcă să distribuie acest tip de informații că acestea ar putea fi inexacte sau că urmează să distribuie o postare cu conținut nepotrivit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult