Acasa Stiinta-ITIT Facebook riscă să fie amendat

Facebook riscă să fie amendat

scris de M.A.
6 afisari

Facebook ar putea primi o amendă de 100.000 de euro pentru că a păstrat datele personale şterse de utilizatori.

Sesizarea a fost făcută de un student la drept din Austria, care a descoperit că site-ul de socializare deţinea 1.200 de pagini cu date personale despre el, deşi el le ştersese, transmite Rador. Max Schrems, în vârstă de 24 de ani, a decis să ceară reprezentanilor de la Facebook o copie a datelor sale în luna iunie a acestui an. Atunci, tânărul participase la un discurs al unui executiv al Facebook.

La cererea sa, Max Schrems a primit un CD care conţinea toate mesajele şi informaţiile despre care el spune că le-a şters de pe profilul său timp de trei ani. E vorba de cererile de prietenie refuzate de el, incidentele care au dus la scoaterea de pe lista sa de prieteni a unor utilizatori şi toate conversaţiile avute pe chat-ul Facebook.

Şocat de constatare, Schrems a întocmit o listă cu 22 de plângeri separate, pe care le-a depus la comisariatul irlandez pe probleme de protecţie a datelor. Săptămâna viitoare va avea loc primul audit al site-ului de socializare.

16 comentarii

Ciu Huhu 26-10-2011 - 17:52

Nu-i de mirare, propietarul Facebook e un evreu, se pare total lipsit de moralitate, acest caz o dovedeste!

Lupu Ardelean 26-10-2011 - 18:57

Ai vazut bai, evreii se concureaza intre ei, ala de la Facebook cu aia de la Google …si tu ca deobicei stai in carciuma cu tzuica, casti ochii la baloanele Marioarei, o freci cu stanga…si te plangi ca is total lipsiti de moralitate…
La munca ciobane…

Ciu Huhu 26-10-2011 - 19:29

Fraierule ”Lup”, aici e vorba de concurenta imensa in hotie si imoralitate a evreilor, in stil hitlerist GESTAPO!

Lupu Ardelean 26-10-2011 - 21:04

Bai, au trecut 22 de ani si inca nu te duce capu sa intelegi cum functioneaza capitalismul…de aia v-a placut comunismul ,viata era mult mai simpla , nu e de mirare ca 4 milioane ati fost membrii de partid.

Ciu Huhu 27-10-2011 - 18:17

Ba lupule evreu, cei 4 milioane ”membri” de partid, nu erau membri, au fost fortati sa devina membrii PRIN SANTAJ DE VOI EVREII COMUNISTI!

Lupu Ardelean 28-10-2011 - 08:32

Ohoho cat va placut comunismul…

Cei 4 milioane de romani erau membrii PCR pe vremea lui Ceasca , marele nationalist roman ,cand nu mai erau evrei in Romania , dupa ce i-a vandut pe toti Israelului.
Stateau romanii la coada sa se inscrie in partid , cu toate ca nu se dadea sarmale sau mititei…

Lupu Ardelean 28-10-2011 - 09:20

Bai Huhu, va e dor de comunism , n-asha?

http://www.youtube.com/watch?v=_D-9E_xTxFQ

Lupu Ardelean 28-10-2011 - 09:21
Lupu Ardelean 28-10-2011 - 09:25
Ereticul 28-10-2011 - 22:18

@ Lupu:

O mica lectie de Zen pentru domnia voastra:

Un cal deprimat se tolaneste pe jos si nu mai vrea pentru nimic in lume sa se ridice.
Stapanul disperat, nereusind sa-l convinga sa se ridice, cheama veterinarul.
Acesta sosi imediat, examineaza animalul si zice:
– Aaaa, e foarte grav, singura solutie sunt aceste pastile pe care i le vei da cateva zile; daca nu reactioneaza, trebuie
eutanasiat.
Porcul a auzit totul si fuge la cal:
– Ridica-te, altfel se sfarseste rau!!!
Dar calul nu reactioneaza si da incapatanat din cap.
A doua zi, veterinarul vine din nou sa vada efectul pilulelor:
– Nu reactioneaza, mai asteptam o zi, dar cred ca nu sunt sperante!
Porcul auzind tot, fuge din nou la cal:
– Trebuie sa te scoli, altfel vei pati mari necazuri!
Dar calul, nimc!
A treia zi, constatand lipsa progreselor, veterinarul ii cere stapanului:
– Du-te dupa carabina, a venit timpul sa-l scapam pe bietul animal de chinuri!
Porcul fuge disperat la cal:
– Trebuie sa reactionezi, e ultima ocazie, te rog, astia sunt gata sa te omoare!!!
Calul se ridica, se scutura, face cateva miscari de dans, o ia la fuga in galop si sare cateva obstacole.
Stapanul, care tinea mult la calul sau,foarte fericit ii spune veterinarului:
– Multumesc mult, esti un medic minunat, ai facut un miracol!!!
Trebuie neaparat sa sarbatorim evenimentul!
Haide sa taiem porcul si sa facem o masa mare!!!

Morala Zen: Vezi-ti mereu de treburile tale!!!!

urbos 26-10-2011 - 21:11

PS. Curati pana au venit comunistii. Ca daca ma uit la Base sau Roland…

Ciu Huhu 28-10-2011 - 17:34

De fapt si NKGV si KGB eul au fost create tot de un evreu, la fel Securitatea si CIA….

Ereticul 28-10-2011 - 22:15

@ Lupu: „Ai vazut bai, evreii se concureaza intre ei, ala de la Facebook cu aia de la Google …”

Uite si varianta romaneasca:

Wikipedia : Eu stiu totul !
Google : Eu am de toate !
Facebook : Eu stiu pe toata lumea !
Internet : Fara mine nu aveti valoare !
ENEL : Serioooooooooooos ?

Tache 26-10-2011 - 20:48

FACEBOOK este o CAPCANĂ !

Acest sistem nu a fost creat doar pentru PLĂCEREA DVS; numai cei naivi pot crede asta !O mică reamintire. Este totdeauna bine de ştiut !În spatele FACEBOOK se află o imensă afacere, pentru care materia primă o constituie chiar VIAŢA DVS !Mesajul care urmează este un avertisment referitor la FACEBOOK.Este bine să fiţi în cunoştinţă de cauză.

FACEBOOK este cea mai mare reţea de „socializare” din lume, având peste 300 de milioane (in anul 2011, peste 700 de milioane) de utilizatori înregistraţi. Peste tot se tinde ca FACEBOOK să fie utilizat conform legilor locale ale fiecărei ţări, or în realitate FACEBOOK este o societate californiană care funcţionează după legislaţia Californiei (diferită chiar şi de cea americană). Aceasta înseamnă că tot ceea ce dvs plasaţi pe FACEBOOK va fi arhivat în mod LEGAL într-o bază de date enormă (fotografii, clipuri, conversaţii, discuţii, documente, texte etc.) şi păstrat acolo chiar dacă dvs le ştergeţi !Şi, încă o dată, procedând astfel FACEBOOK este în perfectă legalitate !De altfel, toţi utilizatorii FACEBOOK şi-au dat acordul pentru ca datele lor personale să fie înregistrate, conservate şi utilizate în orice scop. Vă surprinde? Şi dvs, înainte de a utiliza FACEBOOK vi se cere un clic pe „accept condiţiile”, şi ca de obicei nu le citiţi cu atenţie…

Este ştiut că FACEBOOK este un site gratuit. Mă veţi întreba: de unde ia FACEBOOK banii pe care îi consumă pentru remunerarea celor angajaţi sau a colaboratorilor, pentru plata brevetelor pe care le înregistrează etc. Răspunsul este simplu: actualmente un număr foarte mare de firme cumpără dreptul de a consulta arhivele FACEBOOK, de unde pot obţine date care îi interesează. Chiar şi serviciile de apărare sau poliţia apelează la această arhivă în cursul anchetelor pe care le întreprind.Fiţi atenţi ! Greşelile dvs de tinereţe nu trebuie să devină imposibil de şters !Evitaţi orice fel de poze compromiţătoare (cu alcool, ţigarete, droguri, fotografii tendenţioase, intime, vulgare etc.), insulte (căci acestea pot servi ca probe în justiţie), informaţii / date personale sau private, chiar în relaţiile cu prieteni apropiaţi… „Prietenii de azi pot deveni duşmanii de mâine”. Şi toate acestea sunt valabile şi pentru documente ale prietenilor: mulţi adolescenţi pun pe FACEBOOK poze de-ale prietenilor în ideea că aceştia nu vor fi deranjaţi, chiar dacă unii sunt minori şi ar avea nevoie de acordul părinţilor…Cereţi totdeauna consimţământul persoanei a cărei poză o postaţi pe FACEBOOK ! Nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii, nu puteţi spune în instanţă „nu am ştiut” !

În concluzie, folosiţi cum doriţi aceste informaţii. Cel puţin sunteţi prevenit ! De altfel, se poate pune şi întrebarea de principiu în legătură cu FACEBOOK: la ce foloseşte o asemenea exhibare a vieţii private?

Ciu Huhu 27-10-2011 - 03:34

Corect!

urbos 28-10-2011 - 23:02

Chestia este ca peste cativa ani, a gasi poza cuiva in curu gol pe net, va fi ceva banal, caci aproape toti o fac deja. Deocamdata se mai pot „gasi” pe net poze sau informatii „compromitatoare” dar peste ceva vreme, dupa ce pe net se vor fi dat aproape toti, nu va mai conta. Asta referitor doar la chestii d-astea gen. poze, prieteni, mai stiu io ce „secrete” intime, caci anumite informatii chiar nu trebuie sa ajunga sa fie folosite de diversi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult