Acasa Stiinta-ITIT Facebook șterge mesajele false care susțin că boala COVID-19 e provocată de tehnologia 5G

Facebook șterge mesajele false care susțin că boala COVID-19 e provocată de tehnologia 5G

scris de Misu Andrei
103 afisari

Facebook a intensificat eforturile pentru a opri promovarea teoriilor conspirației care leagă boala COVID-19 de tehnologia 5G , după ce cercetările au evidențiat un „cocktail toxic” al grupurilor de extremă dreapta care incită la atacul infrastructurii de telecomunicații, au declarat reprezentanții rețelei sociale, pentru The Guardian.

Grupurile din Marea Britanie care promovează pe Facebook conspirații, de multe ori cu mesaje antisemite, au crescut într-un ritm alarmant. Multe mesaje leagă apariția virusului de dezvoltarea tehnologiei 5G, ceea ce a dus inclusiv la incidente în care antenele de telefonie mobilă au fost incendiate, sau lucrători ai companiilor de cablu și telefonie au fost agresați pe stradă.

Cel mai mare grup din Marea Britanie, „Stop 5G UK”, a adăugat aproape 3.000 de membri în doar 24 de ore, în perioada 6-7 aprilie, în timp ce un alt grup, „Acțiunea directă împotriva 5G” , a strâns peste 1.400 de membri în prima sa săptămână, după ce a fost creat pe 31 martie.

Cei care monitorizează această activitate au avertizat că un număr din ce în ce mai mare de utilizatori Facebook accesează acum postări care nu numai că îi încurajează să ia măsuri ilegale împotriva infrastructurii 5G, dar conțin și alte dezinformări potențial dăunătoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult