Acasa Stiinta-ITIT Flame a primit ordin să dispară din computerele infectate

Flame a primit ordin să dispară din computerele infectate

scris de M.A.
4 afisari

„Arma cibernetică” Flame, ce viza în special furtul de documente referitoare la programul nuclear iranian, a primit ordin să dispară şi să-şi şteargă toate urmele, anunţă Symantec.

Flame a primit ordin să dispară din computerele infectate

Flame a primit ordin să dispară din computerele infectate

„La sfârşitul săptămânii trecute, anumite centre de comandă ale virusului Flame au transmis un nou ordin mai multor computere infectate”, a declarat duminică Symantec, citată de Mediafax. „Acest ordin este menit să facă virusul să dispară complet din computerele compromise”, adaugă centrul.

Virusul Flame a fost identificat în mai multe regiuni din lume, în special în Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord şi Asia-Pacific, Iranul fiind primul stat vizat de aceste atacuri. Virusul există de patru ani, dar nu a fost identificat decât la sfârşitul lui mai de Kaspersky Lab, producător rus de antivirus, care a remarcat complexitatea acestuia şi utilizarea în scopuri de „spionaj cibernetic”, astfel încât sugerează implicarea unui stat.

1 comentariu

BULA 12-06-2012 - 12:35

Limba i-a fost data omului ca sa poata sa-si ascunde mai bine gandurile.

Eu nu cred in poveste cu supervirusii. Adevaratul virus este chiar sistemul de operare (Windows-ul), care permite conectarea serviciilor de spionaj anglo-americane, prin comenzi secrete.
Si in plus anglo-americanii vor sa ascunda retele de spioni (persoane fizice) cu care lucreaza, lansand perdele de fum cu astfel de stiri, cu virusii minune.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult