Acasa Stiinta-ITIT Flanco a stricat promoţia Altex. Sute de laptop-uri vîndute cu discount, luate de concurenţă

Flanco a stricat promoţia Altex. Sute de laptop-uri vîndute cu discount, luate de concurenţă

scris de D.S.S.
2 afisari

Flanco Retail a cumpărat vineri, în două ore, de la magazinele Altex, câteva sute de laptop-uri scoase la vânzare cu discount de 30%, a declarat agenţiei Mediafax Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, acţiunea fiind confirmată de reprezentanţii Flanco, care doresc achiziţia întregului stoc.

Promotie Altex

Promotie Altex

Altex a lansat o campanie de reduceri de preţ pentru perioada 10 – 13 iunie, la gama de laptop-uri HP Compaq Presario în magazinele Altex şi Media Galaxy.

„Campania a avut un real impact încă de la deschiderea magazinelor, vineri dimineaţă. Flanco Retail a achiziţionat câteva sute de produse în primele două ore de la deschiderea magazinelor”, a spus Ostahie.

El a adăugat ca este pentru prima oară când o companie concurentă cumpără produse din magazinele Altex într-o cantitate atât de mare.

Nu ştiu de ce cumpără. Pobabil că vor să ne epuizeze stocul, dar avem suficientă marfă„, a mai spus Ostahie.

Acesta a adăugat că suplimentar celor câteva sute de calculatoare cumpărate de compania concurentă au fost vândute mai multe produse şi către angajaţii Flanco.

„Aceştia au revenit ulterior în magazine cu solicitarea de a schimba facturile de pe persoană fizică pe persoană juridică, respectiv Flanco Retail”, a afirmat Ostahie.

Adirian Olteanu, director general al Flaco Retail, a confirmat achiziţiile făcute vineri din magazinele Altex.

„Este adevărat că am cumpărat. Preţul laptop-urilor practicat de Altex era inferior celui pe care HP îl practica în relaţia cu Flanco Retail. Noi am vrut să cumpărăm tot stocul, dar după ce am făcut achiziţiile şi s-a aflat că noi cumpărăm, Altex a modificat regulamentul promoţiei”, a mai spus Olteanu.

Altex a anunţat recent că anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 195 milioane euro, în creştere cu 7% faţă de rezultatele din anul precedent, şi un profit de trei milioane euro, obţinut în principal din vânzarea de active.

În 2008, anul de vârf pentru grup, Altex a avut o cifră de afaceri de 330 milioane euro.

Flanco Retail, aflat în insolvenţă, este controlat de grupul Asesoft. Al treilea mare jucător de pe piaţa de retail IT&C este Domo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult