Acasa Stiinta-ITIT FMI a devenit ţinta hackerilor

FMI a devenit ţinta hackerilor

scris de M.A.
4 afisari

Hackerii din cadrul organizaţiei Anonymous au făcut apel miercuri la un atac online împotriva Fondului Monetar Internaţional, pentru a protesta faţă de restricţiile severe impuse Greciei în cadrul programului său de redresare financiară.

anonymous

Un mesaj postat pe Twitter de Anonymous Operations, utilizând ca subiect Operaţiunea Grecia, a făcut apel la abonaţi să consulte în masă site-ul FMI, aparent într-o tentativă de a bloca site-ul. Organizaţia nu a precizat însă la ce oră ar urma să înceapă acest atac, denumit „negarea serviciului” (denial-of-service, DoS). Mesajul făcea o trimitere către un site care critică programul de austeritate impus Greciei, legat de acordarea ajutorului în valoare de 110 miliarde de dolari promis de Uniunea Europeană şi FMI, transmite Mediafax.

Fondul a dat asigurări că a luat măsuri pentru a împiedica blocarea site-ului său. „Suntem la curent cu ameninţarea şi am luat măsuri adecvate”, a declarat Bill Murray, un purtător de cuvânt al FMI.

Printre ţintele precedente ale grupului de hackeri se află fostul Guvern egiptean, Guvernul italian, Iranul şi societăţi care au exclus site-ul WikiLeaks din serviciile lor, precum grupurile financiare Visa şi Mastercard. În general, în cursul unui atac de negare a serviciului, un număr mare de calculatoare sunt programate să intre simultan pe un site de Internet, blocând serverele acestuia, încetinind accesul la site sau scoţându-l complet din funcţiune.

3 comentarii

elaina 04-06-2011 - 22:42

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult