Acasa Stiinta-ITIT Folosirea în mod frecvent a Facebook poate provoca dependenţă

Folosirea în mod frecvent a Facebook poate provoca dependenţă

scris de Stefan Galai
2 afisari

Folosirea în mod frecvent a reţelei de socializare Facebook poate conduce la dependenţă, potrivit unui studiu, în cadrul căruia au fost intervievate 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 73 de ani.

foto: playtech.ro

Cercetătorii de la Universitatea din Göteborg spun că foarte mulţi dintre utilizatori se loghează pe Facebook imediat după ce şi-au pornit computerele, iar acest comportament s-ar putea transforma în dependenţă, informează Mediafax.

Navigarea pe Facebook este o activitate care generează obişnuinţe, iar utilizatorii care petrec mult timp pe această reţea de socializare spun că se simt după o vreme mai puţin fericiţi cu vieţile pe care le au, potrivit unui studiu suedez citat de dailymail.co.uk.

Până la 85% dintre utilizatorii de internet au spus că folosesc Facebook în fiecare zi, iar jumătate dintre ei spun că intră pe Facebook imediat după ce îşi pornesc browser-ul de internet.

50% dintre utilizatorii consultaţi consideră că „nu se simt stăpâni pe situaţie” dacă nu se conectează pe Facebook, iar 25% dintre ei spun că se simt „neliniştiţi şi nesiguri pe ei” dacă nu intră cu regularitate pe Facebook.

Potrivit studiului, persoanele cu venituri mici şi indivizii cu un nivel educaţional sczut petrec mai mult timp pe Facebook. Femeile sunt în general mai active decât bărbaţii pe Facebook.

Persoanele care petrec mai mult timp pe Facebook spun că se simt mai puţin fericite şi mai puţin mulţumite de vieţile lor. Această corelaţie este prezentă şi în subgrupul femeilor, dar nu şi în subgrupul utilizatorilor de sex masculin.

Studiul a fost coordonat de Leif Denti, doctor în psihologie la Universitatea din Göteborg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult