Acasa Stiinta-ITIT Fondatorul Wiki: Taxele de acces pe net sunt “un experiment nebunesc”

Fondatorul Wiki: Taxele de acces pe net sunt “un experiment nebunesc”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, este de parere ca introducerea de taxe pentru accesarea online a ziarului britanic The Times este “un experiment nebunesc” ce “nu va dura”, informeaza Brand Republic, citat de Mediafax.

Wales considera că Rupert Murdoch, liderul consortiului News Corporation, care detine The Times, va fi nevoit sa renunte la ideea introducerii de taxe pentru accesarea versiunilor online ale ziarelor din portofoliul sau. “Cred ca nu o sa dureze (impunera taxelor n.r.), cred ca vor renunta”, a declarat Wales, adaugand ca taxele online pot functiona pentru publicatii de nisa precum Wall Street Journal sau Financial Times, dar nu si pentru ziare generaliste precum The Times. “As prefera sa scriu un material de opinie pentru o platforma unde acel material sa poate fi citit”, a adaugat el, precizand ca nu are niciun sens sa apari pe o platforma “inchisa”. The Times a pierdut deja mai multi bloggeri dupa ce a impus taxe pentru accesul online. Numarul de accesari ale site-urilor The Times si a versiunii sale de duminica The Sunday Times a scazut cu doua treimi de cand publisherul lor, News International, a introdus taxe pentru vizualizarea continuturilor online, potrivit unui studiu al companiei Experian Hitwise.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS