Acasa Stiinta-ITIT Gallimard da in judecata Google pentru incalcarea drepturilor de autor

Gallimard da in judecata Google pentru incalcarea drepturilor de autor

scris de Ziua Veche
26 afisari

.Patronul prestigioasei edituri franceze Gallimard a declarat ca, alaturi de mai multi editori francezi, va da in judecata Google, acestia acuzand compania americana ca a digitalizat mai multe opere literare fara acordul lor, incalcand legea drepturilor de autor. „Vom intra si noi in lupta, alaturi de unii dintre confratii nostri”, a declarat Antoine Gallimard, patronul editurii franceze, care a precizat ca si editurile Albin Michel, Flammarion si Eyrolles vor ataca in instanta Google, informeaza Mediafax.


Google, care a digitalizat in sase ani circa 12 milioane de opere literare, fara autorizatia editorilor, a atras nemultumirea reprezentantilor industriei de carte din mai multe tari, printre care si Franta. Pana la acest moment, Google a digitalizat circa un milion de volume ale unor autori francezi. Google „ne face promisiuni de mai multe luni, dar continua digitalizarea”, a declarat Gallimard. Contactati de reporterii AFP, reprezentantii Google au declarat ca nu vor face niciun comentariu, deoarece nu au primit nicio notificare despre intentiile editorilor.

 

Google a fost deja dat in judecata de editura La Martinière si de Sindicatul national al editurilor/ Syndicat national de l’édition (SNE) si a fost condamnat, pe 18 decembrie 2009, pentru incalcarea drepturilor de autor. Compania americana a scos deja din indexul de rezultate al motorului de cautare cartile editurii La Martinière, dar, pe de alta parte, a contestat decizia tribunalului parizian. Responsabilul juridic al Gallimard a precizat ca editorii vor sa fac un front comun in lupta impotriva Google. Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemultumiri si in alte tari, precum Statele Unite ale Americii, China si Germania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult