Acasa Stiinta-ITIT GAMING: Se lansează Formula 1 2015 (video)

GAMING: Se lansează Formula 1 2015 (video)

scris de C.F.V.
12 afisari

La 10 iulie 2015, se va lansa pe piața europeană jocul F1 2015, dezvoltat și publicat de britanicii de la Codemasters. Este cel de-al șaptelea titlu de Formula 1 realizat de acest studio.

GAMING: Se lansează Formula 1 2015

GAMING: Se lansează Formula 1 2015

Este, totuși, primul realizat de Codemasters pentru cea de-a opta generație de console. Astfel, pe lângă Microsoft Windows, F1 2015 va fi disponibil și pentru PlayStation 4 și Xbox One.

Titlul, singurul oficial al competiției de Formula 1, va include echipele și circuitele oficiale ale sezonului 2015. Sub formă de conținut bonus, amatorii de curse F1 virtuale se vor putea întrece și cu bolizii și piloții din sezonul trecut.

Motorul grafic al jocului este o versiune actualizată a EGO, la rândul său o versiune modificată a motorului Neon, folosit, printre altele, la jocul Colin McRae: Dirt.

F1 2015 cuprinde un nou mod de joc, numit ”Pro Season’‘, un fel de ”hardcore mode”, în care jucătorul nu mai este ajutat de HUD, nu mai este asistat, fiind obligat să ia în calcul, până la cele mai mici detalii, suprafața pistei, starea meteo, transmisia mașinii etc. dacă vrea să facă performanță.

Jocul folosește software-ul de recunoaștere a vocii, disponibil pentru PS4 și Xbox One, pentru a putea lua legătura, în timpul curselor, cu propria echipă tehnică, mai ales în legătură cu starea și necesitatea schimbării pneurilor.

Precedentul titlul de F1 produs de Codemasters a apărut, în Europa, la 17 octombrie 2014. A fost destinat platformelor PC, Xbox 360 și PlayStation 3.

Primul joc video dedicat curselor de F1 a apărut în 1974. Intitulat ”Gran Track 10”, a fost realizat și publicat de Atari. Totuși, de abia un joc din 1982, ”Pole Position”, a înregistrat un succes notabil, devenind, un an mai târziu, cel mai popular joc destinat aparatelor tip Arcade. În 1983, un alt titlu popular a fost ”Chequered Flag”, care îngloba elemente complexe pentru acea vreme, precum epuizarea combustibilului și avarierea bolizilor.

Însă, de abia, în 1992, a apărut primul joc F1 pentru PC, care are cele mai multe elemente în comun cu titlurile recente. Formula One Grand Prix al celor de la MicroPose a reușit să aducă pe monitoarele consolelor și PC-urilor, modele de mașini asemănătoare celor reale, posibilitatea de alegere sau creare a echipelor și o grafică 3D revoluționară pentru acea vreme. Au urmat trei continuări ale jocului, până la Grand Prix 4, acestea fiind destinate exclusiv computerului personal.

Seria F1 dezvoltată de către Codemasters a debutat la 24 septembrie 2010, pe sistemele PC, PS3 și Xbox 360.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult