Acasa Stiinta-ITIT Gigantul american Intel anunţă concedieri masive

Gigantul american Intel anunţă concedieri masive

scris de Misu Andrei
91 Afisari

Producătorul american de semiconductori Intel Corp. intenţionează să demareze o amplă restructurare de personal, de ordinul câtorva mii de posturi, pentru a-şi reduce costurile şi a face faţă încetinirii pieţei de computere personale, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Concedierile ar urma să fie anunţate în cursul acestei luni, gigantul american dorind să facă un anunţ în acest sens cu prilejul publicării rezultatelor pe trimestrul al treilea, programate pentru data de 27 octombrie, susţin sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

La mijlocul acestui an Intel avea aproximativ 113.700 de angajaţi la nivel mondial.

Sursele au adăugat că unele divizii din cadrul grupului Intel, precum cea de vânzări şi marketing, ar putea suferi restructurări care să afecteze până la 20% din personal.

Potrivit datelor Bloomberg, Intel suferă în prezent de pe urma scăderii cererii pentru procesoare destinate computerelor personale, principala sa ramură de activitate, şi în paralel nu a reuşit să recupereze cotele de piaţă pierdute în faţa rivalilor precum Advanced Micro Devices Inc.

În luna iulie, Intel a avertizat că vânzările sale pentru anul 2022 vor fi cu aproximativ 11 miliarde de dolari mai mici decât estima anterior.

Tot atunci Intel a anunţat că ar putea face unele schimbări pentru a îmbunătăţi profiturile.

,,Reducem cheltuielile de bază în anul calendaristic 2022 şi ne uităm să adoptăm acţiuni suplimentare în a doua jumătate a anului”, a declarat atunci directorul general de la Intel, Pat Gelsinger.

Precedentul val important de concedieri de la Intel a avut loc în anul 2016, când grupul american a eliminat aproximativ 12.000 de locuri de muncă, sau 11% din efectivele totale.

Între timp compania a mai recurs şi la alte restructurări şi la închiderea unor divizii şi, la fel ca multe alte companii din industria de tehnologie, a îngheţat angajările la începutul acestui an, pe fondul înmulţirii semnelor de recesiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult