Acasa Stiinta-ITIT Google a dat 360 milioane euro pe inteligenţă artificială

Google a dat 360 milioane euro pe inteligenţă artificială

scris de C.S.
0 afisari

Google a plătit 300 milioane de lire sterline, aproximativ 360 milioane de euro, pentru a achiziţiona o companie britanică specializată în inteligenţă artificială. Este cea mai mare tranzacţie făcută de gigantul IT american pe teritoriul Uniunii Europene.

Google a cumpărat firma DeepMind, cu activităţi de cercetare în zona inteligenţei artificiale. (foto: cnn.com)

Google a cumpărat firma DeepMind, cu activităţi de cercetare în zona inteligenţei artificiale. Compania cu sediul la Londra, a fost susţinută financiar până acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) şi Li Ka-shing (Hutchison Whampoa).

DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot învăţa pe cont propriu noi funcţii, fără asistenţă din partea unui operator. Compania a anunţat anterior că primele aplicaţii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi în zona jocurilor video, comerţului electronic şi simulărilor.

Una dintre surse susţine că Google s-a mişcat extrem de repede pentru a prelua compania înaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind.

Google a preluat în luna ianuarie, pentru 3,2 miliarde de dolari, compania americană Nest Labs, care produce termostate şi detectoare de fum inteligente pentru locuinţe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult