Acasa Stiinta-ITIT Google a lansat un serviciu de explorare si comunicare a datelor statistice

Google a lansat un serviciu de explorare si comunicare a datelor statistice

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Google a lansat Public Data Explorer, un serviciu de explorare si comunicare a datelor statistice din diverse domenii, de la economie la sanatate sau demografie, preluate de la Banca Mondiala, OCDE, Eurostat si alte institutii de anvergura nationala sau internationala.

 

 

 

Serviciul faciliteaza explorarea cu usurinta a unor seturi imense de date si generarea de grafice si alte instrumente vizuale care pot fi ulterior introduse in pagini web, actualizandu-se in timp real odata cu reinnoirea statisticilor de catre institutiile care furnizeaza informatiile. Public Data Explorer este un serviciu gratuit si poate fi gasit la pagina http://www.google.com/publicdata/home, informeaza Mediafax. Noul serviciu centralizeaza date statistice de la Banca Mondiala, OCDE, Eurostat, Birourile de Statistica de Munca, de Analiza Economica si de Recensamant din Statele Unite, Center for Disease Control (CDC) din SUA, dar si de la Departamentul pentru Educatie din California. Seturile de date care pot fi explorate variaza de la statistici economice globale, pe sectoare si tari, evolutia somajului, a inflatiei, a veniturilor populatiei sau a sectorului de retail la statistici demografice, date privind raspandirea bolilor cu transmitere sexuala si a cancerului sau statistici legate de educatie si invatamant.Google a inceput acum un an sa includa statistici si date disponibile publicului in rezultatele cautarilor online.

0 comentariu

Rasputin 30-09-2010 - 11:11

BNR prin reprezentanţii săi întotdeauna au favorizat pe oligarhii României.

Nicolae Ceausescu 30-09-2010 - 19:28

Si de aici din groapa imi dau lacrimile cand vad rezultatele muncii Partidului multi ani dupa ce am s-a facut ultima Rotatie a cadrelor de partid.
Admir spiritul dumitale de activst de partid.Acum masele populare pot vedea ca Orandurea socialista este justa si buna.
Noi am impartit mizeria in mod egal intre catatenii Romaniei Socialiste.Cu exceptia Nomenclaturii si cadrelor de partid binenteles care aveau nevoie de resurse mai mari pentru a-si putea indeplini sarcinile de partid.
Tovarase Rasputin eu sint mandru de dumneata.reprezinti un adevarat monument al creatiei nostre socialiste.
Cand nu te va mai rabda Cel de Sus pe Pamant(Marx), si te vor depozita alaturi de Mine, vom deschide o Plenara a Cadrelor de Partid sa analizam micile erori pe care le-am facut.
Pe curand. Nicolae Ceausescu.

IMM 01-10-2010 - 06:06

continua Asediul asupra Romaniei, care este asediul BNR asupra economiei …LEUL SUS = ADIO EXPORTURI. !! DOBINDA DE REFERINTA SUS, = ADIO FINANTARE a capitalului de lucru SAU PRODUCTIVITATE. AR TREBUI CONDAMNATI CEI RESPONSABILI, care au pus pe butuci toate imm-urile. NU PUTEM FI COMPETITIVI CIND CAPITALUL DE LUCRU SE FINANTEAZA LA PESTE 20 % DIN CAUZA DOBINZII DE REFERINTA MARI !!!!..In UE se finanteaza la 2-3% fiindca dobinzile de referinta sint 1%. S-a trait pe spatele „capsunarilor” care pe linga banii trimisi prin banci , veneau cu buzunarele pline, investitorii care au fost indusi in eroare de rapoartrea salariilor si „veniturile mici” au aflat cu ocazia „nokia” ca de fapt, veniturile in Romania sunt mult peste veniturile celor din UE , ne mai vorbind de alte tari. BNR a distrus economia, prin mentinerea dobinzii de referinta sus si prin politica de mentinere la cote inalte a leului, politici care au omorit total orice export. Inflatia – mentinerea ei sub ‘control” nu s-a dovedit eficienta mai ales ca inflatia reala este peste 25% …orice cumparator simte asta. Statisticile si raportarile oneroase ale reprezentatilor BNR nu mai au credibilitate fiindca fiecare dintre noi simte in buzunar , atit inflatia mare, cit si rrezultatul politicii de distrugere a economiei reale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult