Acasa Stiinta-ITIT Google a prezentat noile produse. Detalii despre Nexus 6, 9 și Android Lollipop

Google a prezentat noile produse. Detalii despre Nexus 6, 9 și Android Lollipop

scris de Z.V.
12 afisari

Google a lansat smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9, dispozitivul set-top box Nexus Player, dar şi versiunea L a sistemului de operare Android.

Google a prezentat noile produse. Detalii despre Nexus 6, 9 și Android Lollipop (foto:plus.google.com)

Google a prezentat noile produse. Detalii despre Nexus 6, 9 și Android Lollipop (foto:plus.google.com)

Google ȋncearcǎ sǎ ținǎ pasul cu Apple și Samsung și a lansat o nouǎ gamǎ de produse Nexus, care concureazǎ cu echipamentele Apple și la capitolul preț, dupǎ ce inițial Google a ales să scoată pe piaţă modele mai ieftine decât competitorul său american. Totodatǎ, Google a anunţat că o nouă versiune a sistemului său de operare Android va fi disponibilă de luna viitoare. Varianta L a sistemului Android îşi ia numele de la cuvântul „Lollipop” (acadea). Google a anunțat cǎ va oferi licenţă pentru folosirea sistemului său de operare şi altor producători de telefoane, spre deosebire de Apple.

Cele trei noi produse din gama Nexus vor fi disponibile pentru precomenzi din această săptămână în SUA, iar în magazine vor apărea din luna noiembrie. Smartphone-ul, care va fi scos pe piaţă în 27 de ţări, are un ecran de 5,9 inci, mai mare decât modelul iPhone 6 Plus al Apple, care are o diagonală de 5,5 inci. Nexus 6 costă 649 de dolari, în timp ce iPhone 6 Plus are un preţ de 749 de dolari. Nexus 6 este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 805 de 2,7 GHz şi o cameră de 13 megapixeli, iar bateria are o autonomie de funcţionare de 24 de ore.

Tableta Nexus 9, care este produsă de HTC şi costă 399 de dolari, va fi lansată în 30 de ţări şi va fi disponibilă în magazine de luna viitoare. Cu un procesor de 64 de biţi şi un ecran de 8,9 inci, Google speră că noua tabletă va fi utilizată de către clienţii săi în locul laptopurilor.

Nexus Player este un dispozitiv set-top box care poate fi conectat la televizor şi foloseşte conexiunile Wi-Fi pentru a încărca filme şi emisiuni de televiziune. De asemenea, echipamentul produs de Asustek Computer este şi consolă de jocuri, permiţând utilizatorilor să joace jocurile Android.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult