Acasa Stiinta-ITIT Google, acuzat că a spionat iPhone-urile

Google, acuzat că a spionat iPhone-urile

scris de M.A.
3 afisari

Google se află în faţa unor noi investigaţii, în Europa şi SUA, după ce a reieşit că folosea un cod ascuns pentru a extrage informaţii din browser-ul de internet folosit de deţinătorii de iPhone.

iphoneDatele obţinute erau folosite pentru a forma profile de reclame pentru utilizatori. Aceeaşi problemă a fost remarcată şi la cei care deţineau un iPad sau un computer personal. Browserul de internet era „păcălit” să transmită informaţiile obţinute către Google, transmite Mediafax.

De când a fost descoperit, Google nu a mai folosit codul considerat vinovat, informează Daily Mail. „Creasem o legătură temporară între browser-ul Safari şi serverele Google, ca să ne dăm seama dacă cei care utilizează Safari folosesc apoi şi Google. Vom coopera cu orice autoritate care are întrebări. Dar este important să se înţeleagă că nu am anticipat aşa ceva şi am eliminat reclamele memorate din browser-ul Safari”, a spus un purtător de cuvânt al Google.

Codul a fost descoperit de un cercetător de la Universitatea Standford, Jonathan Mayer. De atunci, Google a dezactivat codul, pretinzând că este o eroare şi că a colectat doar informaţii anonime.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult