Acasa Stiinta-ITIT Google admite că nu există confidenţialitate la Gmail

Google admite că nu există confidenţialitate la Gmail

scris de D.P.
4 afisari

Google a recunoscut, într-o documentaţie judiciară, că utilizatorii serviciului Gmail nu ar trebui să aibă ‘expectative rezonabile’ că comunicaţiile lor sunt confidenţiale, o lipsă de intimitate care a fost pusă în discuţie privind funcţionarea serviciului său de poştă electronică, informează joi agenţia EFE.

Textul de 30 de pagini a fost prezentat marţi de avocaţii companiei în tribunalele din San José, din nordul Californiei, şi au fost preluate amplu de presa din SUA, care se confruntă cu o denunţare colectivă fiind acuzată de spionare a utilizatorilor de Internet.
Google deschide, citeşte şi achiziţionează ilegal conţinutul privat al mesajelor electronice ale persoanelor‘, se arată în acest denunţ prezentat în luna mai.

Google este de părere că această luptă legală este lipsită de temei şi susţine că practicile sale se supun legalităţii în vigoare, subliniind că cei care au depus plângeri nu vor decât să arunce o ‘lumină sinistră’ asupra companiei.

Compania consideră că scanarea automată (nu umană) a ‘email-urilor’ este o procedură obişnuită în schimbul de mesaje prin intermediul Gmail, o informaţie care serveşte la optimizarea publicităţii pe care o primeşte user-ul şi care figurează în termenii şi condiţiile prevăzute de serviciul său de poştă electronică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult