Acasa Stiinta-ITIT Google, amendat pentru programul StreetView

Google, amendat pentru programul StreetView

scris de D.S.S.
15 afisari

Google va fi nevoit să achite o amendă în valoare de 25.000 de dolari pentru obstrucţionarea unei anchete a autorităţilor americane asupra interceptării de date legate de programul de cartografiere ilustrată StreetView.

Masina Google Street View in Bucuresti

„Timp de mai multe luni, Google a obstrucţionat şi întârziat în mod deliberat ancheta” Comisiei Federale pentru Comunicaţii (FCC), a relevat aceasta. Amenda este acordată pentru „nerespectarea unor cereri de informare şi de documente”. „Noi am acţionat cu bună credinţă pentru a răspunde întrebărilor FCC în cursul întregii anchete şi suntem bucuroşi că a conchis că am respectat legea”, a reacţionat duminică un purtător de cuvânt al Google, contactat de AFP.

FCC a conchis, potrivit documentului, că nu este sigură că acţiunile Google pot fi sancţionate conform mandatului său şi că, în plus, refuzul de a depune mărturie al unui inginer Google lasă mai multe întrebări fără răspuns. În 2010, grupul a recunoscut că, în perioada 2006 şi 2010, maşinile care circulau pe străzi pentru a realiza fotografii destinate StreetView au interceptat date private, prin intermediul unor conexiuni de tip wifi.

Cea mai mare parte a datelor sunt fragmentare, dar în anumite cazuri au fost interceptate e-mailuri întregi, adrese URL şi parole„, a admis Google în octombrie 2010, angajându-se, la vremea respectivă, să facă totul pentru a evita repetarea unui asemenea incident.

Google utilizează maşini StreetView în Statele Unite, Canada, în mare parte din Europa (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Suedia şi Elveţia), dar şi în Australia, la Hong Kong, în Japonia, Coreea de Sud, la Maco, în Noua Zeelandă, Singapore, Taiwan, Brazilia, Mexic şi Africa de Sud.

1 comentariu

digital 16-04-2012 - 14:33

~~….a admis Google în octombrie 2010, angajându-se, la vremea respectivă, să facă totul pentru a evita repetarea unui asemenea incident.~~
….să facă totul…
hahaha!
aţi înţeles?!
nu?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult