Acasa Stiinta-ITIT Google anunță că va șterge conturile inactive

Google anunță că va șterge conturile inactive

scris de Misu Andrei
74 Afisari

Google a anunțat marți că va începe să șteargă conturile care au fost inactive timp de cel puțin doi ani. Aceasta este o mișcare despre care compania spune că este menită să prevină riscurile de securitate.

Politica actualizată intră în vigoare imediat, dar Google a precizat că nu va începe să șteargă conturile nefolosite până în decembrie. Compania intenționează să trimită mai multe notificări de avertizare utilizatorilor și să efectueze epurarea conturilor nefolosite în etape, arată CNN.

Conturile nefolosite care vor fi eliminate printre primele vor fi cele care au fost create și apoi nu au mai fost vizitate de către utilizator, a precizat Google. De asemenea, politica va avea un impact doar asupra conturilor personale, lăsând neatinse organizații precum școlile și întreprinderile.Google a precizat că decizia sa se bazează pe constatările interne conform cărora conturile mai vechi sunt mai predispuse să se bazeze pe parole reciclate și mai puțin predispuse să utilizeze măsuri de securitate actualizate, cum ar fi verificarea în doi pași, ceea ce le face mult mai vulnerabile la probleme precum phishing, hacking și spam.

Decizia de a șterge conturile nefolosite merge un pas mai departe decât o politică mai veche. În 2020, Google a precizat că utilizatorilor li se va șterge conținutul din serviciile pe care nu le mai folosesc, dar conturile în sine nu vor fi șterse.

Pentru a vă salva contul, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la contul Google sau la orice serviciu Google și poate să citiți un e-mail, să vizionați un videoclip, să efectuați o singură căutare sau orice altă activitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS