Acasa Stiinta-ITIT Google blochează zilnic 18 milioane de înșelătorii legate de COVID-19

Google blochează zilnic 18 milioane de înșelătorii legate de COVID-19

scris de Misu Andrei
92 afisari

Zilnic sunt expediate peste 18 milioane de e-mail-uri cu înșelătorii legate de COVID-19 către utilizatorii Gmail, a anunțat Google, potrivit BBC.

Gigantul IT a avertizat că pandemia de coronavirus a dus la o explozie a atacurilor de tip phishing prin e-mail. În cazul atacurilor de tip phishing, infractorii cibernetici încearcă să păcăleasă utilizatorii să-și dezvăluie datele personale.

Google a anunțat că blochează zilnic aproape de 100 de milione de mesaje e-mail care conțin atacuri de tip phishing. Dintre acestea 20% sunt legate de pandemia de coronavirus. Virusul ar putea fi cea mai folosită temă de până acum de către autorii atacurilor de tip phishing.

Atacurile prin e-mail legate de coronavairus vin cu diferite abordări. Spre exemplu, pot fi mesaje e-mail care se prezintă a fi trimise de organizații precum OMS, iar destinatarul este încurajat să descarce un program software sau să doneze bani. Infractorii cibernetici mai folosesc mesaje care par a fi trimise de instituții publice, iar prin acestea încearcă să obțină stimulentele oferite populației de unele state. Google susține că reușește să oprească 99,9% din mesajele cu atacuri înainte să ajungă la utilizatori. Serviciul Gmail este folosit de aproximativ 1,5 miliarde de oamein din toate lumea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult