Acasa Stiinta-ITIT Google celebrează 1 Iunie – Ziua Copilului cu un Doodle special

Google celebrează 1 Iunie – Ziua Copilului cu un Doodle special

scris de C.S.
17 afisari

Google celebrează 1 Iunie – Ziua Copilului cu un Doodle special, dedicat acestei sărbători. Noul logo al Google România este realizat sub forma unui desen, ce are în centrul său o fetiţă, care este înconjurată de cuburi din lemn şi de alte jucării.

Google Doodle de 1 Iunie - Ziua Copilului.

Ziua copilului a fost menţionată prima dată, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La acest eveniment 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua copilului.

În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului”. În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Data acestei sărbători variază de la o ţară la alta, statele din fostul bloc comunist adoptând 1 iunie pentru a marca Ziua internaţională a copilului.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult