Acasa Stiinta-ITIT Google este suspectat că manipulează căutarile

Google este suspectat că manipulează căutarile

scris de M.I.
3 afisari

Autorităţile americane spun că gigantul Google este suspectat că manipulează rezultatele căutărilor pentru a-i atrage pe utilizatorii de internet către paginile şi serviciile companiei.

Autorităţile federale de reglementare din Statele Unite afirmă că se pregătesc să cheme în instanţă Google şi alte companii ca parte a unei anchete privind practicile utilizate de motorul de căutare Google, transmite RRA.

Potrivit publicaţiei Wall Street Journal, Comisia Federală de Comerţ ar putea deschide o investigaţie în următoarele zile.

Instituţia americană încearcă să afle dacă Google manipulează rezultatele căutărilor de pe motorul său pentru a-i atrage pe utilizatorii de internet către paginile şi serviciile companiei.

Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze informaţia.

Companiile concurente susţin că Google s-a folosit de poziţia dominantă de pe piaţa motoarelor de căutare pentru a promova în mod necorespunzător alte produse ale companiei ca siteuri de hărţi, cumpărături sau călătorie.

Comisia Europeană desfăşoară deja o anchetă în urma căreia încearcă să afle dacă Google se foloseşte de poziţia sa dominantă pentru a elimina concurenţa în mod necorespunzător.

În ultimii ani, Google s-a confruntat în repetate rânduri cu acuzaţii de acest fel.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult