Acasa Stiinta-ITIT Google, în atenţia Comisiei Europene

Google, în atenţia Comisiei Europene

scris de M.A.
3 afisari

Comisia Europeană cere explicaţii de la Compania Google în legătură cu 4 situaţii care riscă să aibă caracteristicile unui abuz de poziţie dominantă pe piaţă.

Comisarul pentru competiţie, Joaquín Almunia a anunţat că a trimis o scrisoare conducerii Google pentru a explica îngrijorările europene şi ca asteptă în următoarele săptămâni propuneri de rezolvare a problemelor semnalate, transmite RRA.

În primul rând, este vorba despre rezultatele generale oferite de motorul de căutare. Compania transmite clienţilor, cu prioritate, rezultate ale propriilor motoare specializate în cazul restaurantelor, ştirilor sau al anumitor produse. În plus, link-urile către paginile care aparţin companiei Google sunt prezentate, vizual, diferit de cele ale altor furnizori ce oferă acelaşi serviciu.

Cea de-a doua îngrijorare a Comisiei vizează felul în care Google preia informaţii de la alte servicii de căutare şi le foloseşte în propriile oferte. Aceasta ar reduce intersul competitorilor pentru inovaţie şi creativitate, ceea ce afectează publicul. Această practică ar afecta, de exemplu, paginile de călătorii sau cele care oferă ghiduri pentru restaurante.

O altă problemă semnalată de CE este cea a îmţelegerilor făcute de Google cu partenerii săi în privinţa distribuţiei de publicitate. Este vorba despre ofertele care apar pe pagină lângă rezultatele unei anumite căutări.

În fine, Comisia doreşte măsuri legate de restricţiile impuse de Google în legătură cu platforma AdWords.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult