Acasa Stiinta-ITIT Google începe să șteargă conturile inactive din decembrie

Google începe să șteargă conturile inactive din decembrie

scris de C.P.
201 Afisari

Aveți un cont Google pe care nu l-ați mai folosit de ceva vreme? Dacă vreți ca acesta să nu dispară, ar trebui să vă conectați înainte de sfârșitul acestei săptămâni.

Conform politicii actualizate a Google privind conturile inactive, pe care gigantul tehnologic a anunțat-o în luna mai, conturile care nu au fost folosite în ultimii doi ani ar putea fi șterse. Conturile considerate inactive vor fi șterse într-o procedură etapizată începând de vineri. Dacă aveți un cont care riscă să fie șters, ar trebui să fi primit mai multe notificări de la Google trimise la adresa de e-mail afiliată contului respectiv și la adresa de recuperare a acestuia (dacă există una). Dar dacă încă vă mai gândiţi la această nouă politică – și doriți să vă asigurați că conținutul dvs. de pe Google Drive, Docs, Gmail și altele este salvat – iată ce trebuie să știți. În anunțul din luna mai, Google a atribuit actualizarea conturilor inactive unor probleme de securitate. Conturile care nu au fost folosite de mult timp sunt mai susceptibile de a fi compromise, a declarat compania, menționând că aceste „conturi uitate sau nesupravegheate” au de obicei parole vechi, adesea nu dispun de autentificare cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate. Prin urmare, aceste conturi ar putea fi piratate și folosite pentru spam sau alte conținuturi rău intenționate, precum și pentru furtul de identitate. Cel mai simplu mod de a vă menține activ contul Google (și, astfel, de a împiedica ștergerea acestuia) este să vă conectați la el cel puțin o dată la doi ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS