Acasa Stiinta-ITIT Google îşi va folosi puterea de căutare pentru a vâna criminali

Google îşi va folosi puterea de căutare pentru a vâna criminali

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Google lucrează cu organizaţiile internaţionale de luptă impotriva criminalităţii pentru a pătrunde în mediul cibernetic al grupărilor teroriste, traficanţilor de carne vie sau traficanţilor de droguri.

Google va folosi tehnologia de care dispune pentru a ajuta lupta impotriva retelelor terorist (foto:hispanicallynews.com)

Google Ideas va lucra alături de Consiliul pentru Relaţii Externe şi alte organizaţii, inclusiv ONU, pentru a găsi noi moduri de folosire a tehnologiilor de căutare deţinute pentru a perturba criminalitate internaţională. Organizaţiile internaţionale de luptă împotriva criminalităţii speră ca prin folosirea tehnologiilor Google să se infiltreze în reţele cibernetice ale traficanţilor de droguri sau de carne vie, criminalilor şi teroriştilor care îşi conduc organizaţiile şi în lumea online prin folosirea unor date şi tehnologii codificate, care le fac “invizibile” pentru oamenii legii.

Potrivit dailymail.co.uk, oficiali de la Google şi de grupurile de luptă împotriva criminalităţii se întâlnesc marţi şi miercuri, în California, la Westlake Village, pentru a dezvolta strategii de luptă împotriva crimei globale. Un consilier indian de la ONU a afirmat că gigantul Google dispune de “instrumente puternice pentru a rezolva aceaste probleme”.

Un profesor de antropologie de la Colegiul Pomona, care colaborează în această problemă cu Google, Pardis Mahdavi, a declarat că “Ştim cu toţii că infractorii folosesc internetul, dar acum putem folosi acest mediu şi pentru a opri aceste crime”. Această întâlnire, la care vor participa şi mai multe victime ale traficului de carne vie, vine la un and de la o conferinţă din capitala Republcii Irlandei, Dublin, la care au fost adunaţi mai mult de 60 foşti membri al unor astfel de reţele criminalistice, pentru a oferi date despre modul acestora de funcţionare şi cum pot fi ele stopate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult