Acasa Stiinta-ITIT Google se lupta cu statul american pentru controlul internetului

Google se lupta cu statul american pentru controlul internetului

scris de Ziua Veche
4 afisari

Comisia Federala pentru Comunicatii de la Washington a intervenit pentru oprirea discutiilor dintre companiile Google si Verizon care aveau in vedere semnarea unui acord de reglementare a traficului de internet wireless, transmite Reuters. Conform acestui acord, utilizatorii de internet urmau sa plateasca pentru a putea accesa anumite pagini electronice. Verizon urma sa incetineasca sau sa mareasca viteza de incarcare a anumitor pagini in functie de politicile de promovare ale Google, care urma sa incaseze bani pentru promovarea anumitor pagini. Respectivle costuri s-ar fi rasfrant asupra consumatorilor de internet care ar urma sa le acopere, concomitent cu limitarea exprimarii libere.

Presedintele Comisiei Federale pentru Comunicatii Julius Genachowski a declarat reporterilor americani ca “Orice rezultat, orice intelegere care nu pastreaza libertatea pentru intreprinzatori si consumatori va fi inacceptabila”. Decizia de implicare a statului american in aceasta chestiune inseamna ca statul va reglementa aceste chestiuni fara sa mai tina cont de parerile intreprinderilor private. O eventuala astfel de reglementare va fi cu siguranta atacata in justitie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult