Acasa Stiinta-ITIT Hackerii au furat un miliard de dolari de la bănci

Hackerii au furat un miliard de dolari de la bănci

scris de D.P.
176 Afisari

Un grup multinațional de hackeri au furat aproximativ un miliard de dolari de la un număr de până la 100 de instituiții financiare din întreaga lume în decurs de doi ani, a anunțat sâmbătă compania rusească de securitate informatică Kaspersky Lab, transmite Reuters.

Bank HackingPotrivit Kaspersky Lab, grupul de hackeri, denumit Carbanak, a urmat o abordare neobișnuită de a fura direct de la bănci, în loc să se deghizeze în clienți care încearcă să retragă bani din conturile bancare ale companiilor sau persoanelor fizice. Grupul Carbanak a utilizat emailuri compuse cu atenție în încercarea de a-i induce în eroare pe unii angajați ai băncii, selectați în prealabil, pentru ca aceștia să deschidă fișiere malware, o tehnică cunoscută popular sub denumirea ‘spear phishing‘. În acest fel hackeri puteau dobândi acces la rețeaua internă a băncilor precum și la sistemul de supraveghere video al băncilor pentru a afla felul în care lucrează angajații băncii și a le imita activitățile atunci când transferau bani. De asemenea, în unele cazuri Carbanak a preluat controlul de la distanță asupra unor ATM-uri și le-a ordonat să elibereze numerar la o dată prestabilită, când un membru al grupului aștepta să colecteze banii.

‘Aceste atacuri subliniază din nou că criminalii vor exploata orice vulnerabilitate din sistem. De asemenea, scot în evidență că niciun sector nu se poate considera imun la atac și trebuie să-și revizuiască în mod constant procedurile de securitate’ a declarat directorul Interpol Digital Crime Center, Sanjay Virmani.

Kaspersky precizează că lucrează cu Interpol, Europol și autorități din diferite țări pentru a încerca să descopere acest grup, care ar include hackeri din Europa, Rusia, Ucraina și China.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS