Acasa Stiinta-ITIT Hackerul clujean Butyka, dator vandut la NASA

Hackerul clujean Butyka, dator vandut la NASA

scris de Stefan Galai
6 afisari

Judecătoria Cluj-Napoca a decis că Robert Butyka, tânărul de 26 de ani din Cluj care a spart serverele NASA, trebuie să plătească agenţiei americane suma de 584.000 de dolari.

Decizia poate fi atacată cu recurs în zece zile, informează Rador.

Robert Butyka a fost condamnat în acest caz la trei ani de închisoare cu suspendare. El a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, perturbare gravă a funcţionării unui sistem informatic prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date şi deţinere fără drept a unui program informatic în scopul săvârşirii acestor infracţiuni.

15 comentarii

florin 18-04-2012 - 16:25

Si asa o sa lucreze baiatul asta in slujba Unchiului Sam.

tomi 18-04-2012 - 18:11

Nu vor trece mai mult de 10 ani si Romania se va zbate cu acelasi cosmar care macina statul Israel. La inceput au vrut independenta ,au primit-o arabii se conduc ei pe ei isisi,si vedem unde ajung,au zeci de canale radio si televiziune in araba, bancota statului este scrisa in ivrit si araba, tablile indicatoare de circulatie sint scrise in ivrit araba si engleza, filmele la televizor si cinema sint subtitrate in ivrit si araba.Nu le ajunge vor mai mult. Oficial ei sint cam 1,5 milioane din 8 milioane populatia tarii. Pe cind bancnotele romanesti vor fi tiparite si in ungureste?De ce va pomenesc aceste mici amanunte, mai lasati-ne in pace cu oprimarea arabilor nici dracu nu-i oprima,se stie bine ca sint soiul de oameni carora daca le dai un deget iti iau toata mina,si vedeti ce va asteapta in urmatorii 10 ani cu cei 2 milioane de unguri,care va asigur solemn din cite-i cunosc nu se vor multumi cu limba oficiala maghiara, vor cere ce nici nu aveti curaj sa ginditi,asa ca sprijiniti Israelul in toate sedintele ONU si va ajutati pe voi insusi. Exemplul solidaritatii dintre ROMANIA si ISRAEL a fost nerecunoasterea autonomiei KOSOVO de cele doua tari si se stie de ce. Daca nu stiti va voi povesti alta data.
tomi

BULA 18-04-2012 - 18:31

Veniti ma in Romania, dar cu bani si cu intentii bune, ca sa scapati de arabeti. Balta e mare si e peste pentru toti. Dezvoltati Romania si aduceti-o la nivelul Elvetiei, cu industrie de varf, ca n-o sa aiba nimeni ceva cu voi. Dar sa nu veniti cu aere de stapani, ca stii si tu ce a spus evreul Silviu Brucan, ca: „suprapunerea structurii etnice peste structura de clase sociale duce la explozie”.
De escroci si de tepari n-avem nevoie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 20-04-2012 - 19:01

,,De escroci si de tepari n-avem nevoie.” Si de puturosi , tampitzi ca tine duhornicule , de hotzi , ca geme Romanica, mai nou si exportam surplusul. Doara nu-l vezi pe Tomi ca vine sa va construiasca din nou, sa aveti ce comenta, fura si vinde la fier vechi. Stai dreaq la catedra si baga geometria la oltenasi , sa nu li se lungeasca gatul peste arcul carpatic sa caute un loc bun , de conducere , ca de competenta , nu duceti lipsa , ISOScel ERAT-LE

urbos 18-04-2012 - 18:48

Scarba rasista ji doveasca face morala, sa mori de ras cu jigodia, tot jigodia aia care acuza pe altii de rasism si xenofobie. Mars ma la groapa ma.

digital 18-04-2012 - 19:21

îți dai seama cât e de prost,tomi ăsta?!
mai are douâ commenturi de genu ăsta și-l saltă pe loc,mossadul!

urbos 18-04-2012 - 19:27

Stai asa, precis ca o sa vina domnul „europeanuul”, sa-l puna la punct pe sobolan. A?

‘Europenee”, unde esti gunoiere? Iar stai in sant? Hai ba moralistule si deontologule care esti tu deontolog. Vino sa-ti invarti limba aia de lemn.

digital 18-04-2012 - 19:30

de când a dat-o de gard cu skin-head-șii lui violenți,europeanul s-a dat la fund….

digital 18-04-2012 - 18:49

bă tomi,dacă tăceai filozof rămâneai!

florin 18-04-2012 - 21:35

Ce treaba are ce vbiti voi aici cu articolul?

digital 18-04-2012 - 21:43

corect!
hai tomi,răspunde-i,băiatului?!ce taci ca ăla-n păpușoi!

tomi 20-04-2012 - 18:42

Am mai vazut prosti in lume dar tandemul URBOS-DIGITAL depaseste orice imaginatie.Mai cucurigu si curvos ce nu va luati voi rolul lui Itzik si Strul al romanilor i-ati depasi de minune pe cei doi din bancurile despre neamul meu,nici nu v-ar trebui mare efort sa deveniti cele doua mari caractere ale glumelor romanesti.Mai turturele voi chiar nu ati realizat pina acum cita timpenie zace in voi?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 18-04-2012 - 22:01

Dear my FRIEND , de data asta gresesti profund, atat Evrei cat si Arabi din ISRAEL sant in majoritate oameni harnici , care au transformat un desert in OAZA. De pe teritoriul cat a 2 judete din Romania, fara resursele de apa, minerale ,minereuri variate, fara pamantul cu cernoziomul cel mai bun din EUROPA (Franta mai are asa ceva) cu o clima temperata, cu maximum de sanse …. romani au dus tara la rapa. Indiferent cine a fost la butoane ! Au vocatia auto-demolarii , ce vii tu cu MAGNA CUM LAUDAE, tu esti plecat de 30 de anisori, intre timp ,din pacate ROMANIA nu mai este ce crezi tu , prietene , NAIV!

digital 18-04-2012 - 19:29

ce fak ăștia cu burtikă,ăsta?!îi arată cumva. ”motanu”?!
pentru că nu au dat-o la pace cu el?!

digital 18-04-2012 - 19:39

k-kții ăia de judecători nu știu unde să semneze pe ștatele de plată(dacă or avea,așa ceva) și vin ei să spună,fix 584.000$!
de unde ați scos-o?!
e primită prin fax sau prin e-mail,suma?!
e de la NASA sau de la omama?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult