Acasa Stiinta-ITIT Hărțile Google vor începe să direcţioneze şoferii pe rute ”prietenoase cu mediul”

Hărțile Google vor începe să direcţioneze şoferii pe rute ”prietenoase cu mediul”

scris de Misu Andrei
82 afisari

Cu ajutorul inteligenței artificiale, Google va aduce, anul acesta, peste 100 de îmbunătăţiri serviciului de hărți. Vor fi încărcate două niveluri noi de date, despre vreme şi calitatea aerului. Vor fi vizibile rute eco-friendly, ca şi alerte pentru zone cu emisii scăzute. Astfel, aplicaţia Maps va începe să direcţioneze şoferii pe rute despre care se estimează că ar genera cel mai redus nivel de emisii de carbon, în funcţie de trafic, relief şi alţi factori.

Google Maps

Google Maps

Primele detalii vor veni în luna mai. La început vor fi disponbile în Statele Unite, India, Australia şi Coreea, iar apoi extins la nivel global. Interfaţa prin care sunt oferite variantele de rute către destinaţie în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport şi a rutelor disponibile către destinaţie, relatează Reuters. Utilizatorii vor putea să vadă şi să compare cât timp durează să ajungă la destinaţie în fiecare modalitate de transport.

Cu excepţia situaţiei în care utilizatorii renunţă la această opţiune, ruta implicită va fi una ”prietenoasă cu mediul”, în cazul în care parcurgerea variantelor comparabile necesită aproximativ la fel de mult timp, a indicat Google. Atunci când alternativele sunt semnificativ mai rapide, Google va oferi opţiuni şi le va permite utilizatorilor să compare estimările privind nivelul de emisii, scrie Agerpres.

”Ceea ce vedem este pentru aproximativ jumătate dintre rute, suntem capabili să găsim o opţiune mai prietenoasă cu mediul, cu un compromis de timp minim sau inexistent”, a declarat luni presei Russell Dicker, director de produs la Google.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS