Acasa Stiinta-ITIT Iceman. Hacker român, pus sub acuzare în SUA

Iceman. Hacker român, pus sub acuzare în SUA

scris de M.A.
25 afisari

Biroul procurorului din Los Angeles, Statele Unite, a anunţat că un mare juriu federal a pus sub acuzare un cetăţean român pentru piratarea a 25 de calculatoare utilizate în cercetarea schimbărilor climatice la Laboratorul NASA Jet Propulsion din Pasadena, California.

Robert Butyka

Robert Butyka - Iceman

Procurorii au afirmat că IcemanRobert Butyka, 25 de ani, a fost pus marţi sub acuzare pentru acces neautorizat într-un sistem informatic protejat, transmite Agerpres. Piratarea serverelor în 2010 a făcut calculatoarele Programului Atmospheric Infrared Sounder inutilizabile pentru două luni, până ce un cod făcut cu intenţie delictuoasă a fost eliminat şi datele recuperate.

Biroul avocatului a adăugat că NASA a lucrat cu autorităţile române, având ca rezultat condamnarea lui Robert Butyka în România luna trecută. El a fost condamnat acolo la trei ani de închisoare şi ar putea primi o pedeapsă de 10 ani de închisoare dacă este condamnat în Statele Unite.

Pagubele produse de acest hacker sunt estimate la 500.000 de dolari, inclusiv costurile de lucru pe computere şi timpul de cercetare pierdut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult