Acasa Stiinta-ITIT Incredibil: SONY mai şi pierde bătălii

Incredibil: SONY mai şi pierde bătălii

scris de Doru Dragomir
2 afisari

După ce a câştigat un număr de procese importriva hacker-ilor care s-au ocupat cu jailbreak, PS3-ul SONY a început să aibă probleme foarte mari în Europa. În urmă unui proces intentat de LG în cadrul Curţii Supreme de la Haga, SONY a primit cea mai importantă lovitură în ceea ce priveşte vânzările către utilizatorii finali.

Sony Playstation

Sony Playstation

 Ca urmare, chiar dacă procesul nu s-a încheiat, iar LG nu este declarat câştigător, toate dispozitivele Play Station 3 care vor ajunge cu orice mijloc de transport în Europa, fie pe apa, fie pe căi aeriene, vor fi confiscate la vamă. Indiferent dacă vorbim de portul din Amsterdam sau aeroportul din Munchen, toate PS3-urile care le ajung în mână vor fi confiscate. Ca să vă faceţi o idee de amploare, câteva zecii de mii de bucăţi au fost deja confiscate în Olanda pe parcusul săptămânii trecute.

 La nivelul întregii Europe, Sony livra aproximativ 100.000 de bucăţi pe săptămână, iar acum această cifră a atins brusc 0. Ţinând cont că nu există un termen foarte bine definit în ceea ce priveşte încheierea acestei situaţii şi că magazinele de obicei ţin stocuri pentru maxim 2-3 săptămâni, există toate şansele ca Playstation 3-ul să dispară complet de pe rafturile tuturor magazinelor de orice fel.

 Totul a început de la o dispută legată de utilizarea tehnologiilor implicate în redarea discurilor de tip Blu-ray peste care LG se anunţa ca fiind proprietar.

 Însă există şi reversul: dacă Sony câştigă procesul, are toate şansele să primească o sumă aferentă fiecărui PS3 vândut vreodată. Ca exemplu, de la lansarea sa în 2007, doar în Anglia s-au vândut 3 milioane. Rămâne să vedem ce urmează şi vă anunţăm, la rândul nostru.

Detalii pe  Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult