Acasa Stiinta-ITIT Inedit! Liga Profesionistă de Fotbal dă în judecată Twitter

Inedit! Liga Profesionistă de Fotbal dă în judecată Twitter

scris de A.H.
1 afisari

Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) din Franţa intenţionează să dea în judecată Twitter pentru înregistrările video ilegale ale meciurilor de fotbal care apar pe aplicaţia Vine.

Liga Profesionistă de Fotbal dă în judecată Twitter.

Liga Profesionistă de Fotbal dă în judecată Twitter.

„Dacă Twitter va refuza să ţină cont de problema titularilor de drepturi, suntem constrânşi să acţionăm în instanţă”, a declarat responsabilul departamentului juridic al LFP, Jérôme Perlemuter.

Liga a trimsi deja trei avertizări oficiale formulate de un cabinet de avocatură american, însă nu a obţinut nicio reacţie din partea Twitter. „Este de neînţeles cum o societate cotată şi presupus serioasă ca Twitter tratează cu atâta lejeritate o chestiune de copyright”, a precizat Perlemuter.

Difuzarea unor mici extrase de meci, via Instagram pe Facebook şi prin intermediul Vine pe Twitter, a lua amploare după Cupa Mondială.

L’Equipe a calculat că şase secunde dintr-un meci, cât durează un film pe Vine, ar costa 2.100 de euro începând din 2016, când BeIN Sports şi Canal+ vor plăti 748,5 de milioane de euro pe sezon pentru a difuza campionatul francez. În acest moment, cele două canale plătesc 607 milioane de euro pe an.

Le Figaro a estimat că LPF poate solicita Twitter despăgubiri în valoare de zece milioane de euro.

O polemică similară a izbucnit în ultimele luni şi în legătură cu alte campionate. Twitter susţine că există un formular de atenţionare pentru eliminarea imaginilor care încalcă regulile de utilizare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult