Acasa Stiinta-ITIT Infringementul pe comunicatii posibil sa se accelereze

Infringementul pe comunicatii posibil sa se accelereze

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a transmis cea de-a sasea scrisoare catre Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, prin care solicita demararea masurilor necesare pentru ca textul legii de aprobare a OUG 22/2009 sa fie adoptat de urgenta.


 

Prin aceasta Ordonanta de Urgenta se infiinteaza Autoritatea pentru Regrementare in Comunicatii (ANCOM), institutie transferata in subordinea Parlamentului. De un an tot intarzie Senatul cu aprobarea acestei legi. Prin urmare s-ar putea ca Romania sa sufere niste sanctiuni de ordin financiar. “Procedura de infringement (scrisoarea Comisiei Europene din data de 29 ianuarie 2009) a fost deschisa anul trecut impotriva Romaniei pentru incalcarea independetei Autoritatii de Reglementare de catre Guvernul Tariceanu, iar inchiderea acestei proceduri nu va avea loc pana cand textul OUG 22/2009 nu va fi aprobat printr-o lege. In plus, avand in vedere ca a trecut un an de la inceputul procedurii de infringement, aceasta va fi accelerata, existand riscul unor sanctiuni de ordin finaciar la adresa Romaniei”, spun oficialii MCSI. Ministrul Comunicatiilor chiar a avut un o intalnire, luna trecuta, cu vicepresedintele Comisiei Europene si noul comisar pentru Agenda Digitala, Neelie Kroes, in urma careia a reiterat faptul ca aceasta lege trebuie adoptata de urgenta. Actul normativ a fost adoptat de Guvern si aprobat de catre Camera Deputatilor, dar aprobarea lui de catre Senat intarzie, nereusindu-se a se da votul final.

Reamintim ca, arbitrul telecom a trecut prin multe schimbari in cativa ani. Sefii erau inlocuiti pe criterii politice demonstrandu-se ca institutia nu era independenta. Pentru ca nu se putea schimba, legal, un sef, a fost mereu nevoie de schimbarea si a denumirii institutiei. Odata cu instalarea la putere a Guvernului Aliantei D.A. condus de Calin Popescu Tariceanu, Ion Smeeianu conducea ANRC, el fiind pus in functie de catre Guvernul PSD de prin 2002. Bineinteles ca Smeeianu a fost inlocuit cu Dan Georgescu. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Smeeianu a dat imediat in judecata Guvernul si a fost reinstalat in functie. A existat o mica problema si anume ca ANRC a fost desfiintata, fiind infiintata, in schimb, ANRCTI cu Dan Georgescu ca sef. Prin urmare Smeeianu se afla presedinte peste o institutie care nu mai exista. In 2008, Dan Georgescu a fost inlocuit din functie cu Liviu Nistoran. Povestea se repeta, adica Georgescu da in judecata, castiga, iar numele institutiei se schimba, din nou, din ANRCTI in ANC, cu Nistoran ca sef. Anul trecut, odata cu venirea noului Guvern s-a schimbat din nou seful arbitrului telecom. Numele institutiei a devenit ANCOM, iar presedinte: Catalin Marinescu. De aceasta data Liviu Nistoran nu a deschis niciun proces pe aceasta tema.

0 comentariu

capra 02-10-2010 - 19:51

Dece nimeni in aceasta tara nu cauta sa gaseasca „miraculoasa” sursa a sutelor de milioane al „fostului” Felix.Si citi ca el.
Sa citim poate Contele de Monte Cristo!!!!

usla 03-10-2010 - 00:03

Dar sursa milioanelor lui: cocos, videanu, blaga, berceanu, Paunescu securistu’labe 1 tv, s.a. nu trebuie cunoscuta, bai caprina ! Sau tu vrei sa desfiintezi capitalismul liberal si sa-l instaurezi pe ala fascist sau nazist ? Spune ma copitatule ! Mai avem sa dam foc la Parlament si, eventual, o noapte de cristal . Ba, gura lumii si aerul nu le poate ”tine” NIMENI !

oblioo 03-10-2010 - 00:47

Si crestat la gat, asa cum au facut evreii cu soldatii national-socialisti germani. Sa li se scurga sangele, pic cu pic, pane n-o mai ramanea nimic…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult