Acasa Stiinta-ITIT Inteligența artificială va afecta aproape 40% dintre meserii

Inteligența artificială va afecta aproape 40% dintre meserii

scris de Misu Andrei
217 Afisari

Fondul Monetar Internaţional a dat publicităţii un raport privind modul în care munca şi lucrătorii vor fi afectaţi de inteligenţa artificială.

Aproape 40% dintre meserii vor fi afectate, într-o formă sau alta, de inteligenţa artificială. Unii angajaţi vor beneficia de o creştere a productivităţii, ajutaţi de AI, în vreme ce alţii îşi vor pierde complet locul de muncă.

Aceste efecte vor fi mai vizibile în cazul ţărilor cu economii mai dezvoltate. Aici, procentul ar putea fi mai aproape de 60%.

Pe de altă parte, AI va avea un impact mai redus în cazul economiilor în curs de dezvoltare şi al ţărilor cu venituri mici.

Mai mult, se arată în acelaşi raport, inteligenţa artificială va creşte inechităţile sociale, iar politicienii ar trebui să abordeze cât mai curând problema pentru a evita viitoare tensiuni sociale.

Inegalitatea va fi generată de faptul că angajaţii cu salarii deja mari vor fi ajutaţi în munca lor de AI, în vreme ce job-uri care oferă venituri mai mici ar putea fi desfiinţate şi preluate de inteligenţa artificială.

În acest timp, reglementarea AI-ul întârzie să fie făcută. În Uniunea Europeană încă se poartă negocieri pe marginea unor măsuri de protecţie, în vreme se Statele Unite nu s-au decis dacă este sau nu nevoie de această reglementare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS