Acasa Stiinta-ITIT IT-ul catre fondurile structurale

IT-ul catre fondurile structurale

scris de Ziua Veche
4 afisari

Companiile IT incep sa se indrepte si spre alte ramuri cum ar fi fondurile structurale. In cazul Maguay, care era o companie ce nu facea decat sa asambleze calculatoare, a fost nevoita, din cauza contextului actual sa isi foloseasca partenerii si produsele in domeniul accesarii fondurilor europene de catre institutii, cum ar fi si cele de invatamant.


In momentul de fata a lansat un proiect pentru realizarea unui sistem e-learning la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi. Practic acesta a fost initiativa Universitatii, iar Maguay doar a castigat licitatia, fiind si singurii care au participat la ea. Suma totala se ridica la peste 6,4 milioane de lei. In urma implementarii Universitatea va dispune intr-un an de zile de un portal web care ii va permite extinderea (virtuala) a salii de curs in interiorul campus-urilor studentesti, a caminelor, acasa si la serviciu, ceea ce va aduce beneficii tuturor celor implicati in procesul de invatamant, si anume cursanti, cadre didactice si UMF Iasi. Potrivit lui Eduard Pughin, manager operational Maguay, veniturile companiei vor reprezentanta 20-25% din cifra de afaceri de anul acesta.

0 comentariu

Revoltat 01-10-2010 - 17:48

Cati romani trebuie sa mai moara ca sa inteleaga si cei din conducerea armatei ca HUMMER nu e un vehicul de razboi, ci un vehicul de teren adaptat????
De ce nu mergem la razboi cu TAB-uri sau TAB-C uri?
AVEM TRANSPORTOARE BLINDATE SI MERGEM LA RAZBOI CU VEHICULE DE TEREN…
Daca nu rezista la atacuri cu incarcaturi explozive improvizate, ma intreb ce s-ar intampla daca talibanii ar avea lansatoare de rachete sau AG-7 ? Ne-ar face praf in cateva zile :((
Pe cand dintr-un TAB, altfel le poti raspunde, parerea mea!

born92again08 01-10-2010 - 19:12

dc nu ii lasati cu tab-ul ca tabu are blindaju de 7 pecand hanviul are blindaju….????asi dori un raspuns . DC nu ii trimiteti in misiune cu tab-uri ce va costa daca ii trimiteti cu taburile asi dori sa nu mai moara soldati nevinovati FACETI CEVA DOMNULE PRESEDINTE SI DOMNULE MINISTRU va rugam

born92again08 01-10-2010 - 19:47

cand a distribuit inteligenta, in 92,cand m-am nascut.De aceea m-am renacut in 08.Din pacate nici acel an nu am fost inbelsugat la capitolul neuroni.

Eu dupa ce mi-am citit bazaconia scrisa, am realizat cas nici tab urile nu protejeaza soldatii cand o mine improvizata care poate avaria un tanc ii putea salva pe soldatii romani.

deci va rog scuza-ti pripa.Sint emotionat.Suparat.

Tot din penurie de inteligenta luat de mania emotiilor am l-am acuzat pe presedinte si pe ministru pentru faptul ca acesti doi politicieni nu se scufunda in detaliile patrulelor din catunele si saturile din Afaganistan si ce vehicole soldatii romani au in dotare.Am realizat cu intarzaiere ca alti ofiteri din Statul major si comandantii din teatrul de operatii sint responsabili de a folosi echipamentul militar inacordanta cu misiunea si conditiile de pe campul de lupta.

Revoltat 01-10-2010 - 19:57

Eu am crezut ca sint mai destept de cat cei de la MapN.Dar nu sint.daca eram acum scriam de la cartierul general al Armatei.Acum sint in dormitorul meu, in pijama.

Daca eram inginer in domeniul militar sau daca eram cat de cat curios aflam si eu ca nici un TAB in productie este imun de a fi penetrat de AG-7 care poate topi otel cu o grosime de aproximativ 100 milimetri.

Am primit imediat un e mail de la cartierul general al Armatei in care m-i sa explicat ca numai tancutile cu blindaj Chobham, sau cele cu blindaj Reactiv sau o combinatie din cele doua pot opri incarcatura de cupru topit de forma conica a unei rachete lansate din AG-7

Dar asa sintem noi romanii. Stim cate nimic din toate. Sintem toti generali de fotoliu.Sintem experti in aproape orice.

Revoltat /born92 01-10-2010 - 20:07

# 1 Profesia de militar nu este ca cea de zidar invatator peddichiurist sau barman.in profesia de soldat se moare mai des.Mai ales in razboi.

# 2 : Ca buni romani ce sintem si ca crestini noi doi am vrut de fapt sa scriem de la inceput urmatoarele :

Condoleante familiilor celor cazuti la datorie.Sa le fie tarana usoara.

mlk,. 02-10-2010 - 19:54

prostia se plateste ,intrucat n-aveau detectoare germane de mine ,nu americane de folos zero sau romanesti care nu exista

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult