Acasa Stiinta-ITIT Japonezii au creat un ecran LCD nou cu consum redus de energie (video)

Japonezii au creat un ecran LCD nou cu consum redus de energie (video)

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Compania niponă Japan Display a creat un ecran LCD avansat cu un consum redus de energie, cu două versiuni, care diferă la culoare şi capacitatea de reflexie.

Japonezii au creat un ecran LCD nou cu consum redus de energie (foto:captura video)

Compania mixtă Japan Display, formată de Sony, Toshiba şi Hitachi a creat acest LCD nou care se deosebeşte de restul prin faptul că nu are o lumină de fundal. În locul ei, ecranul acţionează precum o oglindă, folosind lumina care cade pe el şi începe se semene cu o hârtie.Iniţial, panoul afişează doar o imagine alb-negru. Pentru a deveni colorat, pe el se aplică filtre speciale.

Cele două versiuni diferite prezentate se deosebesc prin rata de reflecţie (una cu o rată de 40%, alta doar 5%) şi puritatea culori, însă ambele beneficiază de un contrast de 30:1 şi au un consum de 3 mW când prezintă imagini statice. Potrivit Rador, producătorii consideră că invenţia lor va înlocui ecranele de e-cărţi şi ramele foto digitale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult