Acasa Stiinta-ITIT Lansare iPhone 5S, iPhone 5C si iOS7 (video)

Lansare iPhone 5S, iPhone 5C si iOS7 (video)

scris de D.P.
44 afisari

Apple a lansat marţi, într-un eveniment organizat la sediul central al companiei din Cupertino, California, noile modele iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui telefonul iPhone 5.

Lansare iPhone 5S si iPhone 5C

Compania a îmbunătăţit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decât cel de pe iPhone 5.

Atunci când utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizează de fapt mai multe poze şi o alege pe cea mai bună. Apple susţine că fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR. Totodată, camera iPhone 5S va avea o funcţie de stabilizare automată a imaginilor. În plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri în slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secundă.

Apple a implementat in iPhone 5S un chip A7 compatibil cu arhitectura de 64 de biti, noul smartphone fiind primul de pe glob cu o asemenea compatibilitate. Conform celor de la Apple, noul chip este de peste 40 de ori mai rapid decat chip-ul implementat in primul iPhone si de 2 ori mai rapid decat cel implementat in iPhone 5. Desi cifrele prezentate de catre Apple sunt pompoase, in realitate vorbim despre o crestere in performante de 15% – 30% fata de iPhone 5, dar partea cea mai proasta este ca deocamdata putine aplicatii sunt compatibile cu arhitectura de 64 de biti.

Flash-ul a fost regândit şi el, pentru a îmbunătăţi culorile fotografiilor. IPhone 5S va fi disponibil în culorile negru, alb şi şampanie, o nuanţă de auriu.

Autonomia lui iPhone 5S este scoasă în evidenţă. El va sta 250 de ore în stand-by, va rula clipuri video timp de 10 ore şi permite navigare pe Internet prin conexiune LTE timp de 10 ore.

Separat de noul chip A7, compania Apple a implementat in iPhone 5S si M7, un co-procesor pentru detectarea miscarilor. Acest nou co-procesor monitorizeaza in mod constant datele receptate de la giroscop, compas sau accelerometru si permite dezvoltarea de noi tipuri de aplicatii fitness sau pentru monitorizarea functiilor vitale.Noul chip stie daca utilizatorii stau pe loc, se misca sau conduc o masina, iar prin intermediul aplicatiilor extinde functionalitatea unui iPhone.

iPhone 5S va avea un cititor de amprente  si poarta denumirea de Touch ID. Cititorul de amprente este implementat direct in butonul Home al terminalului, acesta fiind capacitiv, capabil sa inregistreze amprentele la un unghi de 360 de grade. Amprentele noastre vor fi utilizate pentru a debloca terminalele si pentru a permite achizitionarea/descarcarea de aplicatii sau alt continut disponibil in App Store sau iTunes Store

Touch ID poate fi utilizat in orice orientare de catre utilizatori, acesta citind amprentele imediat si stocandu-le doar in terminal, fara a le sincroniza cu iCloud, sau alt sistem cloud. Inelul care incercuieste acum Touch ID-ul este fabricat din otel inoxidabil si are rolul de a activa cititorul de amprente la atingere, deci fara a il atinge pe acesta nu veti putea utiliza cititorul de amprente. Practic aceasta componenta a iPhone 5S are rolul de a simplifica interactiunea cu terminalul si este probabil un test facut pentru o viitoare implementare a platilor mobile.

Preţurile la iPhone 5S, cu abonament pe doi ani: 16GB – 199 de dolari, 32GB – 299 de dolari şi 64GB – 399 de dolari. Noile carcase de protecţie costă 49 de dolari fiecare.

iPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 şi o cameră posterioară, la fel ca iPhone 5. Apple a îmbunătăţit însă camera anterioară, pentru apeluri FaceTime HD.

Telefonul iPhone 5C va fi în culorile verde, gri, zuriu, roz şi galben şi va avea o carcasă de policarbonat. Totodată, Apple va lansa şi huse de silicon pentru acest telefon.

iPhone 5C costa 99 $ în versiunea cu 16 GB şi 199 $ cu memorie de 32 GB. Preţurile sunt valabile pentru contracte pe 2 ani.

Husele din silicon costă 29 $.

Aplicatiile native ale iOS 7 au fost refacute pentru a functiona pe structura de 64 de biti, kernelul, librariile si driverele au avut parte de aceeasi transformare, insa sistemul de operare este compatibil si cu structura de 32 de biti.

Chip-ul A7 din iPhone

Pe partea software, iar in cazul chip-ului grafic vorbim despre o crestere de 56x, noul chip fiind compatibil si cu standardul OpenGLES 3.0, deci vom avea parte de jocuri mult mai complexe. Practic iPhone 5S ar putea procesa cu de pana la 2 ori mai multe date pe noua arhitectura, insa asta numai daca dezvoltatorii isi vor face aplicatiile compatibile cu ea, altfel vom beneficia de toate aceste imbunatatiri numai in aplicatiile native. Partea buna este ca de indata ce aplicatiile vor fi compatibile cu aceasta arhitectura, utilizatorii vor putea lucra mai rapid pe terminale, iar in jocuri si aplicatii utilitare veti simti cel mai bine diferenta. Practic cu cat este mai complex modul de lucru al utilizatorului, cu atat se va vedea mai bine diferenta in performante, insa ramane de vazut cate luni vor trece pana cand dezvoltatorii se vor gandi sa isi actualizeze aplicatiile.

Noile ringtone-uri si alerte pentru texte implementate in iOS 7 (Video)

In cadrul evenimentului, compania Apple a anuntat ca in iOS 7 a inclus o serie noua de ringtone-uri(tonuri de apel) si alerte pentru mesaje text, iar in clipul video de mai jos le aveti prezentate pe toate. Desigur ca vechile tonuri sunt disponibile in meniul de setari al iOS 7, insa Apple le promoveaza pe cele noi, inlocuind chiar Marimba cu un nou ton de apel numit opening. In clipul video de mai jos aveti prezentate noile ringtone-uri.

iPhone 5S vs iPhone 5C vs iPhone 5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult