Acasa Stiinta-ITIT Lansare Samsung. Primul Smartwatch și Galaxy Note 3

Lansare Samsung. Primul Smartwatch și Galaxy Note 3

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Samsung Electronics lanseazǎ miercuri primul smartwatch  şi noua versiune a smartphone-ului cu ecran mare Galaxy Note, la expoziţia de aparatură electronică de consum IFA de la Berlin.

Lansare Samsung. Primul Smartwatch și Galaxy Note 3 (foto:techoip.com)

Compania sud-coreeană urmează să prezinte Galaxy Note 3, o versiune îmbunătăţită a popularei game de smartphone-uri cu ecran mare, relatează MarketWatch. Versiunea anterioară a fost dezvăluită la expoziţia IFA de anul trecut, înaintea lansării pe piaţă din toamnă.

Versiunea Galaxy Note 3 va avea un ecran mai mare, de 5,7 inci, comparativ cu 5,5 inci în cazul Galaxy Note 2, potrivit informaţiilor apărute pe blogurile de specialitate. Totodată, ar putea avea un chipset mai puternic şi o baterie cu capacitate mai mare.Cererea pentru smartphone-urile cu ecrane mari a crescut constant. IDC estimează că aparatele cu ecrane de minim 5 inci au reprezentat circa 14% din vânzările mondiale de smartphone-uri în primul semestru, faţă de aproximativ 3% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ȋnsǎ, mult mai important ar putea fi debutul primului smartwatch al Samsung, numit deja Galaxy Gear. Un director al Samsung a confirmat săptămâna trecută existenţa dispozitivului într-un interviu acordat publicaţiei Korea Times. El a spus că „noul dispozitiv portabil concept” Galaxy Gear va avea un ecran rigid şi rolul „să sporească şi să îmbogăţească, în multe privinţe, experienţa actuală a aparatelor smart mobile”. Oficialul companiei a sugerat că produsul va avea un rol periferic, pe lângă smartphone-urile Galaxy.

Afirmaţiile sale ridică multe întrebări în legătură cu ce poate face dispozitivul. De asemenea, utilizarea termenului concept te face să te întrebi dacă Galaxy Gear va fi introdus pe piaţă în acest an. Smartwatch-urile actuale sunt fie aparate adaptate pentru fitness, cum este Nike FuelBand, fie oferă unele funcţii de alertă legate de smartphone-uri, precum mesajele primite.

Actuala piaţă a aşa-numitelor aparate smartwatch este încă mică, cu toate că Sony şi Nike au introdus deja astfel de produse. Apple ar lucra, potrivit analiştilor, la dezvoltarea unui iWatch, dar nu este aşteptată o lansare în acest an. „Ceasurile sunt în declin, iar aparatele smartwatch au existat în ultimul deceniu sub o formă sau alta, fără să atragă un interes prea mare. Fie Samsung acţionează la timpul potrivit, fie smartwatch-urile sunt un produs sci-fi care nu îşi are locul pe piaţa reală”, a spus analistul Forrester Sarah Rotman Epps, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult