Acasa Stiinta-ITIT Laptopuri VAIO – ediţia de vara

Laptopuri VAIO – ediţia de vara

scris de Doru Dragomir
4 afisari

 VAIO a lansat în România noua serie de laptopuri cu un design specific perioadei de vară. Noile modele combină atât un design mai deosebit al carcasei cât şi o configuraţie diferită faţă de variantele anterioare. Ce m-a surprins foarte mult sunt în primul rând culorile foarte vii folosite pentru seria C, noile variante cu un display de 14 inci, cât şi textură folosită la carcasă seriei E.    

VAIO a lansat în România noua serie de laptopuri cu un design specific perioadei de vară

Seria C este disponibilă în 4 culori: Roşu, Portocaliu, Verde şi Alb. Materialul din care sunt realizate noile laptopuri este un plastic de calitate cu o culoare intensă nemaiîntâlnita în alte computere portabile de până acum. Ele sunt gândite pentru un public tânăr, activ care doreşte să aducă “o pată de culoare în viaţă sa”. Ei bine, chiar dacă sunt un adept al culorilor mai sobre din laptopurile ThinkPad de la IBM/Lenovo, noile variante de VAIO mi-au plăcut, chiar foarte mult. Culorile vii intră în contrast cu orice element vestimentar ai purta şi atrag bineînţeles atenţia tuturor. În afară design-ului, o altă modificare adusă acestora este partea de specificaţii. Noile serii sunt dotate cu procesoare Sandy Bridge de la Intel (în principal Core i3) cu un hard-disk încăpător şi bineînţeles, cu o plăci grafice dedicate de la AMD.

Seria E se pretează mai mult pentru utilizatorii “cu greutate” ţinând cont de configuraţiile ceva mai puternice pe care acestea le deţin. Aici există două variante de display: 15.5 inci şi 17 inci. Procesoarele sunt în principiu Core i5 iar cantitatea de memorie RAM în medie de 6 GB. Ce nu mi-a plăcut pe partea de conectică este absenţa portului USB 3.0 şi a suportului pentru Bluetooth 3.0, care în schimb se regăseau la seriile VAIO C. Alt element care m-a sursprins într-un mod plăcut a fost rigiditatea carcasei (mai ales la modelul de 17 inci),  cu o greutate ceva mai mare şi la care mă aşteptam să se flexeze ceva mai mult capacul display-ului. S-a lucrat bineînţeles şi la suprafaţa exterioară a capacului şi la partea interioară din jurul tastaturii, ambele fiind create cu un profil în formă de fagure, care nu este foarte sensibil la amprente şi la zgârieturi.

Detalii pe Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult