Acasa Stiinta-ITIT LG Flatron M2280D: versatilitate de înaltă calitate

LG Flatron M2280D: versatilitate de înaltă calitate

scris de Ziua Veche
2 afisari

Dacă arată ca un monitor şi funcţioneaza ca un monitor pesemne că e un monitor, nu? Ei bine, cu LG Flatron M2280D lucrurile nu sunt atât de simple precum par la o prima vedere. Pe acelaşi raţionament, faptul că are TV tuner încorporat şi poţi vedea o mulţime de canale TV, inclusiv HD, îl face un televizor, nu? Nu numai. Cel mai corect ar fi să îl defineşti drept dispozitiv de imagine, dar asta sună atât de sec… Oricum, pentru simplificare, îl voi numi generic ”monitor”.M2280D nu are nici un fel de butoane, în schimb are senzori cu ajutorul cărora poţi accesa sistemul de meniuri.

În regim de funcţionare TV, M2280D se comportă impecabil, graţie unui tuner performant încorporat. Fie că este vorba de recepţia posturilor care transmit aerian, fie că este vorba de canale de Cable TV, inclusiv cele cu transmisie digitală prin cablu, monitorul (sau televizorul) a redat perfect semnalul şi este un televizor complet, cu toate funcţiile la care te-ai aştepta de la un TV.

Dar M2280D este şi un monitor excelent, cu o rezoluţie FullHD care permite redarea optimă a filmelor high-definition sau a jocurilor video de ultimă generaţie. Imaginile afişate sunt foarte clare, au culori intense şi o luminozitate foarte bună, graţie tehnologiei LED pe care o utilizează. Comparativ cu un monitor standard, chiar şi unul extrem de performant, LG M2280D oferă mult mai mult, fiind nu doar un simplu periferic, ci un adevărat centru multimedia, potrivit pentru orice tip de divertisment digital.

Versatilitatea deosebită a acestui monitor îl face ideal pentru o mulţime de scenarii de utilizare, de la aplicaţiile uzuale din mediul de afaceri, până la divertisment de cea mai bună calitate. Conectica excelentă acoperă cam tot, dar cel mai probabil HDMI şi D-sub vor fi conexiunile cel mai frecvent folosite, asigurând compatibilitatea cu aproape orice dispozitiv, de la console de jocuri, la DVD playere şi, desigur, PC-uri.

Boxele încorporate se aud foarte bine, iar sunetul este redat cu claritate. În lipsa unei conexiuni HDMI, care transportă şi sunet, semnalul audio poate fi adus şi prin intermediul clasicilor conectori de tip RCA.

În plus, există şi posibilitatea montării monitorului direct pe un perete, iar unghiul de vizualizare generos oferă imagini bune, oricare va fi modalitatea de montare pe care o preferi.

O menţiune specială pentru telecomandă, care nu este excesiv de încărcată şi permite un reglaj foare comod al opţiunilor disponibile, tastele fiind amplasate ergonomic şi intuitiv, motiv pentru care probabil că nu prea vei avea de ce să citeşti cartea tehnică pentru a te prinde ce face fiecare.

Monitorul pe care l-am avut la test are diagonală de 21,5 inci, dimensiune perfectă pentru un birou, dar seria M80D include diagonale începând cu 20 de inci şi până la la 27 de inci. Poate diagonala maximă nu este suficient de mare pentru a înlocui televizorul mare din sufragerie, dar în orice altă cameră un M80D va atrage, irezistibil, toate privirile.

Articol aparut in numarul 18 al saptamanalului ziuaveche.ro

Detalii pe Playtech.ro

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS