Acasa Stiinta-ITIT Microsoft a convins Nokia să nu renunţe la Symbian

Microsoft a convins Nokia să nu renunţe la Symbian

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Ştim cu toţii că Nokia se doresc a fi cele mai fiabile telefoane din lume, însă piaţă nu mai cere acest lucru, ci în primul rând se orientează către un dispozitiv performant cu un sistem de operare cât mai uşor e utilizat.

Microsoft a convins Nokia să nu renunţe la Symbian

E drept că Google a dat lovitură de graţie pe acest plan lansând Android-ul ca alternativă la restul concurenţilor şi acaparând astfel o cotă din ce în ce mai mare din piaţa dezvoltatorilor de telefoane mobile. Că urmare, toţi se simţ ameninţaţi de gigantul software şi încearcă din răsputeri să recupereze ce au pierdut. La fel şi Nokia, care este într-un impas real cu al sau Symbian. Sistemul de operare nu mai face faţă cerinţelor utilizatorilor indiferent cât de performant ar fi dispozitivul pe care este instalat.

Intelegerea pentru sumă de un miliard de dolari face parte dintr-o campanie a lui Microsoft direcţionată către împiedicarea lui Nokia de a alege Android-ul ca platformă software pentru terminalele sale. Nokia a optat, de asemenea, pentru Windows Phone 7 pentru că este mai nou că Android-ul şi îi va oferi producătorului o şansa să realizeze ceva deosebit”, potrivit unor surse interne, a scris Bloomberg.

Având în vedere cifră vehiculată, putem înţelege că Microsoft este destul de disperată să nu rămână singură în faţa lui iOS şi a lui Android. Nokia probabil şi-a dat seama de problemele pe care le are compania şi era gata să renunţe la Symbian pentru a trece la platforma lui Google.

Decizia este de pentru o companie de calibrul acesteia. Chiar şi HTC, o companie relativ , are terminale cu Windows Phone 7, Android chiar alte platforme dezvoltare. Ei bine, Nokia se doar către terminale Windows Phone 7? Bine, pentru 1 miliard de dolari, cred cel pe termen scurt inginerii au spatele asigurat şi pot lucra liniştiţi la ceva.

Detalii pe www.Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult