Acasa Stiinta-ITIT Microsoft pregǎtește lansarea unui smartwatch

Microsoft pregǎtește lansarea unui smartwatch

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Microsoft va lansa în următoarele săptămâni un ceas inteligent care va putea urmări pasiv bătăile inimii utilizatorului și va funcționa pe diferite platforme mobile.

Microsoft pregǎtește lansarea unui smartwatch (Foto:dvice.com)

Microsoft pregǎtește lansarea unui smartwatch (Foto:dvice.com)

Ceasul va include numeroși senzori care vor transmite diferite informații, printre care și un monitor de ritm cardiac, un accelerometru, un GPS și un giroscop. Prin intermediul tehnologiei Bluetooth, ceasul se va putea conecta la dispozitive mobile sau PC-uri care rulează pe platformele Windows, Android sau Apple, dar și la consola de jocuri Xbox One a celor de la Microsoft. Interfața de utilizare a ceasului ar putea fi similară cu cea bazată pe iconițe, împrumutată de la sistemul de operare Windows.

Microsoft a refuzat să comenteze cu privire la data apariției ceasului în magazine, însă revista Forbes a anticipat că acest lucru se va întâmpla curând, odată ce gadgetul a fost dezvăluit. Autonomia bateriei ceasului va depăși două zile de utilizare normală, a anunțat duminicǎ, 19 octombrie revista Forbes, citând surse apropiate proiectului.

La 9 septembrie, Apple a dezvăluit ceasul său, iWatch, care poate oferi prin intermediul unor aplicații numeroase informații despre activitățile de fitness ale utilizatorului, pulsul inimii sau se poate conecta la rețelele de socializare sau la telefonul mobil. Acesta va fi pus în vânzare de la începutul anului 2015, potrivit Agerpres. Samsung Electronics s-a numărat printre primii jucători de pe piața gadgeturilor inteligente prin introducerea unui „smartwatch”, în septembrie 2013, cu al lor Samsung Gear.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult