Acasa Stiinta-ITIT Microsoft ucide WinRAR și alte aplicații de arhivare

Microsoft ucide WinRAR și alte aplicații de arhivare

scris de Misu Andrei
94 Afisari

Microsoft a anunțat marți, 23 mai, în cadrul conferinței pentru dezvoltatori – Microsoft Build – că va adauga suport nativ pentru formatele de arhivare de fișiere 7z și rar. Sistemul de operare Windows primește în sfârșit suport nativ pentru fișierele rar, eliminând nevoia aplicațiilor terțe precum WinRAR.

Începerea urmăririi penale pentru Andronescu şi Mihăilescu.

Aceasta este o soluție open-source susținută de proiectul libarchive cu suport pentru multiple formate. Microsoft afirmă că acest lucru nu oferă doar o opțiune nativă pentru gestionarea fișierelor RAR, ci și formate suplimentare precum tar, 7-zip, gz și multe altele, conform informațiilor raportate de The Verge. Compania subliniază și o „funcționalitate îmbunătățită” în ceea ce privește compresia în comparație cu aplicațiile terțe.

Compania nu a anunțat o dată oficială de lansare pentru această funcționalitate, dar Windows 11 primește o actualizare importantă azi, 24 mai, cu suport pentru Bluetooth LE și alte îmbunătățiri și ar putea fi inclusă și această nouă funcționalitate. WinRAR este un program de compresie și arhivare / dezarhivare a fișierelor. Este utilizat pentru a comprima mai multe fișiere într-un singur arhivă, reducând astfel dimensiunea totală a acestora și facilitând transferul și stocarea lor. WinRAR este compatibil cu o varietate de formate de arhivare, inclusiv RAR, ZIP, 7z și altele. De asemenea, oferă opțiuni pentru criptarea și protejarea parolă a fișierelor arhivate. WinRAR este un software popular și este utilizat pe scară largă în sistemele de operare Windows.

WinRAR a fost lansat pe piață în anul 1993. Programul a fost creat de Eugene Roshal și a devenit unul dintre cele mai populare și utilizate aplicații de compresie și dezarhivare a fișierelor.

7-Zip este un program open-source de compresie și arhivare / dezarhivare a fișierelor. A fost creat de Igor Pavlov și a fost lansat inițial în anul 1999. 7-Zip utilizează propriul său format de compresie numit 7z, care are o rată de compresie foarte bună și poate comprima fișierele într-un format mai mic decât alte formate de arhivare.

De asemenea, 7-Zip suportă și alte formate de arhivare populare, precum ZIP, RAR, TAR și altele, permițând utilizatorilor să dezarhiveze și să comprime fișiere într-o varietate de formate. Programul este gratuit și disponibil pentru platformele Windows, Linux și macOS. Datorită performanței sale bune și a licenței open-source, 7-Zip a devenit popular în comunitatea utilizatorilor și este adesea recomandat ca o alternativă eficientă la alte aplicații de compresie și arhivare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult