Acasa Stiinta-ITIT Microsoft va cumpăra Skype cu 8,5 miliarde de dolari

Microsoft va cumpăra Skype cu 8,5 miliarde de dolari

scris de D.S.S.
4 afisari

Microsoft este la un pas de cumpărarea serviciului de videoconferinţe online Skype, într-o tranzacţie de 8,5 miliarde de dolari, inclusiv datorii, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată situaţiei.

Microsoft vrea sa cumpere Skype

Cele două companii ar putea anunţa marţi acordul, care subliniază ambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile, unde gigantul american a rămas în urma concurenţei pe numeroase segmente de piaţă.

Preluarea Skype, care merge în pierdere, nu ar avea un impact imediat asupra situaţiei financiare a Microsoft , dar ar putea face mai clară ca oricând intenţia companiei de a rivaliza cu Apple şi Google.

Microsoft dedică tot mai multe resurse serviciilor mobile şi internetului, pe măsură ce importanţa pieţei computerelor personale, care susţine francizele de bază ale companiei, Windows şi Office, este ameninţată tot mai mult.

Reprezentanţii Microsoft şi Skype au refuzat să comenteze informaţiile.

Dacă negocierile se vor încheia cu un acord, tranzacţia ar putea fi cea mai mare achiziţie din istoria de 36 de ani Microsoft.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult