Acasa Stiinta-ITIT Ministrul Comunicaţiilor, alături de tineri programatori, în cadrul Săptămânii Guvernării Deschise

Ministrul Comunicaţiilor, alături de tineri programatori, în cadrul Săptămânii Guvernării Deschise

scris de C.F.V.
12 afisari

30 dintre cei mai tineri programatori din România s-au reunit astăzi, la Palatul Victoria, pentru a arăta tuturor că tehnologia poate fi integrată într-un mod distractiv în vieţile tuturor, inclusiv în actul de guvernare.
marius bostanEvenimentul organizat în cadrul Săptămânii Guvernării Deschise, promovează apropierea tinerei generaţii de noile tehnologii, inovarea continuă şi utilizarea acestora pe scară largă în societate.
La evenimentul “Hour of Code” au participat Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Adrian Curaj, ministrul Educației și Cercetării Științifice și Radu Puchiu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru.
„Vreau știință și informatică în toate școlile pentru a da o șansă suplimentară copiilor noștri, beautiful minds! Mi-a plăcut mult răspunsul unui micuț programator: ‘Programez pentru că dacă nu am programa noi, am fi programați de alții’,” a declarat Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
De asemenea, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a transmis tinerilor programatori: „Avem șanse că avem în țară inițiative minunate ca aceasta și avem profesori inimoși care contribuie la educația hi-tech a copiilor. E un apel și spre companii și organizații să sprijine proiecte de acest tip”.
„Sunt impresionată să văd cât de curioşi sunteţi, dragi copii, având şi eu acasă o fetiţă micuţă, dar foarte curioasă. Curiozitatea te face mai deştept, mai câştigat în informaţia dobândită şi tot astfel îi încurajez şi eu pe părinţii voştri să fie curioşi cu privire la felul în care este condus oraşul sau cum este condusă ţara”, le-a spus tinerilor programatori Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, care conduce, în Guvern, o echipă care promovează transparenţa instituţiilor şi accesul la informaţii de interes public.

Evenimentul organizat este primul din seria ce se va desfășura în perioada 5-11 martie, dedicată transparenței și folosirii tehnologiei pentru creșterea participării publicului la actul de guvernare. Aceste evenimente sunt reunite sub denumirea ”Săptămâna Guvernării Deschise”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult